Четвъртък, 13 Август 2020

Събота, 05 Януари 2019 18:38

Абсурд: Винетка, платена 4 пъти

Министър Петя Аврамова е готова да си подаде оставката

 

ГЕРБ нямат проблем с оставките, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова по повод поисканите от БСП министерски оставки заради електронните винетки. "Ако оставката ми бъде поискана, аз нямам проблем да я подам", заяви Аврамова и съобщи, че следващата седмица, след анализ, ще се прецени колко ще е санкцията към избрания изпълнител на системата. Тя ще бъде предявена от Министерството според клаузите от договора. 

Регионалният министър Петя Аврамова заяви на извънредна пресконференция днес, че следващата седмица Пътната агенция ще започне проверка на фирмата-изпълнител на системата за електронните винетки. Аврамова уточни, че  устройства на граничните пунктове е трябвало да бъдат монтирани до 31 декември 2018 г., съобщи БНР.

"Следващата седмица ще направим анализ и съгласно клаузите в договора ще потърсим и съответните изпълнения на раздел от договора санкции и неустойки, ще си потърсим правата и ще изпълним тези клаузи от договора, след направения анализ. Има опити, има атаки, които се констатират от IT специалистите в ТОЛ-а. Регистрираме ги, но няма пробив в системата. Системата е сигурна, защитена е, така че гражданите могат да бъдат спокойни“, каза Аврамова.

Заради затруднената ситуация, в която са били поставени много от шофьорите, от Пътната агенция увериха, че при неточност и закупуване на повече от една електронна винетка, средствата на гражданите ще бъдат възстановявани.

"Във връзка с констатираните проблеми искам да успокоя всички граждани, които са заплатили за една винетка два пъти. Дори имаме констатиран случай на 4 пъти заплащане за винетка, средствата ще бъдат възстановени. Затова трябва да подадат заявление в Областно пътно управление или в Централното управление на Агенция "Пътна инфраструктура". Заявлението е свободен текст и към него трябва да има информация за закупената винетка. Средствата ще бъдат възстановени", посочи още тя.

От пътната агенция съобщиха, че до момента продадените винетки са 73 000 на стойност над 5 млн. лева. Съгласно информацията от миналата година събраните средства са от същия порядък.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 05 Януари 2019 18:38
  Държавата ще плати още 140 млн. лева на КАПШ за тол системата

  Пътната агенция безпардонно обяви, че купува "втора застраховка", като споделя стопанисването на мрежата с частен консорциум

 • Събота, 05 Януари 2019 18:38
  Борисов: Днес показваме нови инвестиции, нови заводи и немски бижута

  Министър-председателят Бойко Борисов е на посещение във Враца, където инспектира новооткрита спортна зала в града. Той е придружен от кмета на града Калин Каменов и министъра на регионалното развитие Петя Аврамова.

 • Събота, 05 Януари 2019 18:38
  Депутатите гласуват министерските оставки след ремонта на ”Борисов 3”

  Министерските рокади в кабинета “Борисов 3” влизат за гласуване в парламента. С постовете си се разделят Владислав Горанов, Емил Караниколов, Младен Маринов и Николина Ангелкова. Те ще бъдат заменени съответно от Кирил Ананиев, Лъчезар Борисов, Христо Терзийски и Марияна Николова.

  Четирите рокади са част от “големия ремонт” на кабинета “Борисов 3”, който управляващите обещаха. Те дойдоха след обещания коалиционен съвет.

  Очаква се гласуването на оставките в планерна зала да е внесено като първа извънредна точка по време на заседанието на депутатите днес.

  Припомняме, че преди коалицията да съвещава заявки за смяна на министри имаше още миналата седмица. Борисов поиска оставките на Горанов, Караниколов и Маринов, като още на следавщия ден те бяха замразени. Причината - решението, което коалицията трябваше да вземе, бе обещано за дните след вота на недоверие.

Оставете коментар