Понеделник, 25 Март 2019
Петък, 11 Януари 2019 11:12

НАП: Внимавайте, когато получавате имейли от данъчната служба

Въвеждането на данни на кредитни карти никога не е било обичайна практика, предупреди говорителят на Агенцията по приходите

Вече 200 декларации са подадени в Националната агенция за приходите при старта на данъчната кампания, която започна вчера. Това каза в студиото на Сутрешния блок на БНТ говорителят на НАП Росен Бъчваров. За пореден път той предупреди хората да внимават, когато получават имейли от приходната агенция. Все повече са случаите на хакерски атаки, използващи фалшиви страници.

По този повод говорителят на НАП предупреди: Ние никога, по никакъв повод няма да изискваме информация за кредитна карта, за банкова сметка или друг тип данни, които са конфиденциални, по имейл. Ако някой получи имейл от името на НАП, от името на банка или от името на каквато и да е частна или публична институция, въвеждането на данни на кредитни карти никога не е било обичайна практика.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 11 Януари 2019 11:12
  И лекарите скочиха срещу Наредба Н-18

  Неприемливо е лекарските кабинети да бъдат приравнени с търговски обекти

 • Петък, 11 Януари 2019 11:12
  Петролната и газова асоциация настоява за отмяна на спорните текстове в наредбата за касовите апарати

  БПГА отново настоява за отмяна на спорните текстове в Наредба Н-18, тъй като ги поставят в "абсурдна ситуация"

 • Петък, 11 Януари 2019 11:12
  Данъчните ще виждат личните ни медицински досиета

  БЛС: Разпоредбите на Наредба Н-18 превишават целите на фискалния контрол и могат да нарушат правата и интересите на българските граждани.

  С разпоредбите в новата наредба за касовите апарати НАП получава достъп до чувствителна информация в здравните досиета, без такъв да е нужен за данъчен контрол, освен това се нарушава лекарската тайна, предупредиха от Българския лекарски съюз в писмо до министър-председателя Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов.

  "Смятаме, че разпоредбите на Наредба Н-18 превишават целите на фискалния контрол и могат да нарушат правата и интересите на българските граждани. БЛС е притеснен от поставянето под един знаменател на чисто търговските обекти и лечебните заведения", пишат от БЛС. Оттам обясняват, че на среща между БЛС и ръководството на НАП медицинския софтуер е бил приравнен с този, използван за управление на продажбите в търговските обекти, "което е не само погрешно, но и неприемливо".

Оставете коментар