Сряда, 17 Юли 2019
Петък, 11 Януари 2019 16:12

Академици призовават премиера да подкрепи Каракачанов в действията му срещу ромите

Настояват за решителна намеса на институциите срещу циганските безчинства

В писмо до премиера Бойко Борисов именити български интелектуалци подкрепят действията на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов след случая във Войводиново.

Ето пълният тест на писмото:

До
Г-н Бойко Борисов
Министър-председател на
Република България

    Уважаеми господин Премиер,

Обръщаме се към Вас, за да изразим своята категорична подкрепа на инициативата на вицепремиера и министър на отбраната г-н Красимир Каракачанов, оповестена тези дни по повод поредните и ставащи все по-нагли безчинства на наши съграждани от цигански произход.

Позорно е днес да бъдат бити и унижавани български полицаи, военнослужещи, органи на реда, а е престъпление това да сполетява всекидневно възрастни хора, жени и деца, които биват бити, грабени, изнасилвани и убивани.

Знаейки Вашето искрено родолюбие и любов към отечествените ценности и светини, не можем да се въздържим да не отправим този призив за подкрепа на действията на вицепремиера г-н Каракачанов. Крайно време беше един държавен български мъж да заеме такава позиция. Затова ние я адмирираме и се обръщаме към Вас тази позиция да се превъплъти в поредица от държавнически действия.

Сега е моментът за Вашата решителна намеса – разчитаме, че след ценните Ви указания компетентните институции (Министерството на вътрешните работи, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на труда и социалната политика, Министерство на образованието и науката, Министерството на правосъдието и др.) ще вземат нужните мерки в най-скоро време да се прекрати това безумие на злодейски посегателства срещу живота, достойнство и имота на обикновени български граждани.

В тази посока може да разчитате не само на нашата подкрепа, а на огромната част от българската интелигенция и целия народ.

София, 11 януари 2019 г.

С уважение:

акад. Георги Марков
акад. Васил  Сгурев
акад. Благовест  Сендов
проф. Александър Чирков
акад. Пламен Карталов
акад. Стефан Воденичаров
акад. Константин Косев
акад. Антон Дончев
член-кор. Иван Гранитски
акад. Васил Гюзелев

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар