Понеделник, 25 Май 2020

Сряда, 23 Януари 2019 17:10

Защо, освен за Елена Йончева, няма информация за други политици, свързани с КТБ?

БСП категорично застава зад Елена Йончева

„В момента се осъществява груба политическа репресия върху колегата и журналистът Елена Йончева от страна на ГЕРБ”, заяви народният представител от ПГ на левицата Иван Иванов. Той припомни, че сигналът, по който се работи в момента и на база на който е повдигнати обвинението на Йончева, е подаден от Антон Тодоров, Делян Добрев и Тома Биков. Прави впечатление, че изключително бързо и „резултатно” се действа срещу хората, които искат да отразяват истината.

Иван Иванов припомни, че обвинението е повдигнато след като са били подадени сигнали и са проведени разследвания за преградното съоръжение на границата, след „Кумгейт”, след разследването за магистралите.

Той заяви, че БСП иска да попита: „Към днешна дата- защо, освен за Елена Йончева, за никой от политиците, за които още преди година дадохме заявка, че искаме да получим информация дали са свързани с КТБ, дали са финансирани от нея и са имали отношения с тази банка, няма отговор? Не излезе нищо в публичното пространство, а има опит да се пришие колегата и журналистът Елена Йончева, която обективно върши своята работа и разкрива престъпление, за което държавата с години си затваряше очите."

Според него това е нескопосан опит на ГЕРБ да спечели заслужено европейските избори. Той беше категоричен, че този опит ще бъде увенчан с неуспех.

„ПГ на „БСП за България” категорично застава зад Елена Йончева в нейната дейност, като журналист и народен представител, да работи обективно и да разкрива истината и да търси справедливостта. Ние ще я подкрепяме във всички действия оттук нататък и ще я защитаваме с всички методи, които ни позволява правилникът на НС и законът”, заключи Иван Иванов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар