Четвъртък, 06 Август 2020

Петък, 15 Март 2019 13:36

Правят експертиза на почерка в тефтерчето на Иванчева

Писал ли е Петко Дюлгеров в белия тефтер трябва да стане ясно на 9 април

Допълнителна експертиза ще установява кой е писал в личния тефтер на подсъдимата за подкуп Десислава Иванчева. Това разпореди Специализираният наказателен съд, след като в съдебната зала експерт заяви, че в тефтера има дописване на цифри и букви.

Бялото тефтерче на отстранената кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева е основно доказателство по делото, тъй като, според прокуратурата, в него тя си е водили записки, свързани с поискания подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин. Пред съда експертът Александър Апостолов обясни, че фигуриращата в тефтера цифра 40 000 не е писана от Иванчева и затова съдът му възложи да установи дали почеркът е на Иванчева:

"Поради тези причини поискахме да бъде изследван неговият почерк", обясни защо ще се проверява почеркът точно на посредника в корупционната схема Петко Дюлгеров прокурор Богдана Тончева.

Апостолов отказа да предположи чий може да е чуждият почерк. Пред съда той каза, че трябва да се направи изследване, но това може да стане след като им се възложи задача, определи хонорар и заплати. Чак след това може да съобщи мнението си.

Установеното дописване в тефтерчето ѝ стана повод за поредните критики на Десислава Иванчева и на бившата ѝ заместничка Биляна Петрова към прокуратурата, че доказателства изчезва или се надписват.

На 9 април ще стане ясно дали Петко Дюлгеров е писал в тефтера на Иванчева.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар