Четвъртък, 21 Ноември 2019
Неделя, 31 Март 2019 10:32

Москов с КОД щял да бори либерали и екстремисти в защита на консервативните ценности

ГЕРБ нямат идеология и цели, а Радан Кънев защитава зеления екстремизъм, смята лидерът на новата формация вдясно

Петър Москов разчерта политическото пространство, изтъквайки преимуществата на поредната нова формация в насипното дясно - новата партия КОД – Консервативно обединение на десницата. Традиционно за десните, той започна с различията между тях.

Дясното беше подменено през прехода от либералното до невъзможност да защитава държавата. Беше излъгано да защитава глобализацията. Целият преход мина под знамето на партийния актив на БКП, те превърнаха прехода в мутренски, а децата на номенклатурата днес да са деца на големи предприемачи, каза в студиото на bТV бившият здравен министър Петър Москов. Припомняме, че той се раздели с ДСБ и тази седмица обяви началото на новата консервативна партия.

Хората ще си отговорят каква е разликата между мен и Радан Кънев. Петър Москов защитава десни позиции, а Радан Кънев зеления екстремизъм. Нашите противници са БСП и ДПС, тоест партиите които наложиха либералния модел, останалите партии нямат чак такова значение. Дясното трябва да се противопоставя срещу десния екстремизъм, коментира Москов. 

Бившият здравен министър на Борисов определи ГЕРБ като партия без идеология и ясни цели. „Преди 10 години ГЕРБ може би щеше да ми харесва, но не и днес. Ние създаваме КОД като алтернатива на целия либерален модел на демокрацията. От съществуващите десни партии няма такава, която да защитава консервативните ценности”, смята Москов.

Той вижда бъдещето на България не в създаването на нови утопии, а в налагането на принципите на консервативната политика. Дали точно консервативните идеи са тези, които насочват погледа му към ВМРО и НСФБ още не е ясно, а и Москов не даде ясен отговор. Едно е обаче е ясно – досега т.нар. насипно десни никога не са долюбвали националистическите и русофилски формации като някои от патриотичните. Но в стремежа си към оцеляване в политическия живот явно са готови на поредния компромис.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар