Сряда, 08 Юли 2020

Понеделник, 29 Април 2019 15:56

НАП проверява 400 души без доходи, купували луксозни стоки

На прицел са притежателите на стоки на стойност над 30 бона

400 души са на прицела на данъчните заради сериозни харчове, без да отчитат доходи, предаде бТВ.

Инспекторите на НАП ще проверяват притежателите на луксозни стоки на стойност над 30 хил. лв., които въобще не фигурират като получатели на доходи в системите им, и съответно не са плащали никакви данъци през 2018 г.

В тези проверки често се оказва, че приятели и любовници са в основата на обясненията.

"Проверките не вменяват априорна вина, не приемат, че някой е разбойник до доказване на противното. Но в момента има една видима диспропорция – нула лева доход и относително висок разход, който трябва да бъде обяснен”, коментира говорителят на НАП Росен Бъчваров.

И още - само един работен ден остава за подаване на декларациите за доходите през 2018-та и плащането на данъка. Крайният срок изтича на 30 април.

Свързани статии (по етикет)

  • Понеделник, 29 Април 2019 15:56
    Сметната палата: НАП не прилага за всички правила за проверки

    Ревизиите на големите и средни компании данъкоплатци не се възлагат автоматизирано, а това носи риск от корупция

  • Понеделник, 29 Април 2019 15:56
    България е осъдена заради данъчен произвол

    България е осъдена в Страсбург заради абсурден казус, забъркан от данъчните, видя "Сега" в решенията на Европейския съд по правата на човека. След години размотаване НАП възстановява неправомерно събрани над 42 хил. лв. данъци, за което плаща и над 40 хил. лв. лихви. Отделно от това данъкоплатците трябва да платят и 3500 евро обезщетение, присъдени от Страсбург.

    Йордан Антонов, който е роден през 1940 г., се оплаква, че в продължение на години не са му върнати събрани данъци, за които има окончателни съдебни решения, че дължи.

    Сагата започва през 2000 г., когато на Антонов е направена ревизия. По това време той ръководи земеделска кооперация. На 2 март 2001 г. данъчните в Силистра издават ревизионен акт, според който Антонов дължи 55 013 лв. Върховният административен съд (ВАС) отказва да разгледа жалбата му срещу ревизията, тъй като Антонов е изпуснал срока да обжалва.

  • Понеделник, 29 Април 2019 15:56
    Влади може и да забравя, но документите, доказателствата и свидетелите остават

    Васил Божков обещава още разкрития за структурите към Министерството на финансите

Оставете коментар