Понеделник, 16 Септември 2019
Неделя, 05 Май 2019 12:08

Марешки с политическа агитация и корпоративна реклама на касовите бележки

Въпреки глобата от ЦИК, „Воля” продължава с нарушенията

Председателят на „Воля” Веселин Марешки продължава да прави търговска реклама с предизборен характер, което е нарушение на Изборния кодекс. В редакцията на BIG5 получихме касова бележка, издадена на 4 май, която събира в едно корпоративна реклама и политическа агитация.

Видно от касовия бон, издаден от аптека, „българският родолюбец” Марешки рекламира и бензиностанциите си, и партията си, която в момента е в предизборна кампания в борба за място в Европейския парламент.

Напомняме, че Централната избирателна комисия само преди дни глоби Марешки за търговска реклама с политически внушения, а именно търговска реклама на лекарства и политически призив на Марешки.

В събота следобед лидерът на „Воля” предизвика негодувание с друго свое действие – присвояването на емблемата на ВВС. Това даде повод Министерството на отбраната изпрати официален сигнал до Централната избирателна комисия за неправомерно използване от политическа партия „Воля-българските родолюбци“ на знака за национална принадлежност на самолетите и вертолетите от българските Военновъздушните сили. 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар