Понеделник, 16 Септември 2019
Понеделник, 06 Май 2019 09:04

ЦИК постанови „Воля” да премахне знака на ВВС от агитационните си материали

Марешки в нарушение – трябва да премахне националния знак на военните въздухоплавателни средства от всички агитационни материали на коалиция „Воля – българските родолюбци“

Централната избирателна комисия (ЦИК) установи, че е налице нарушение на забраната за използване на агитационни материали, които застрашават държавната собственост чрез използването на националния знак на военните въздухоплавателни средства, предвидена в чл. 183, ал. 4 ИК, от коалиция „Воля – българските родолюбци“.

Решението е в отговор на официалния сигнал, изпратен в събота от Министерството на отбраната, за неправомерно използване от коалиция на знак за национална принадлежност на Военновъздушните сили.

Със свое решение № 258-ЕП/ 05.05.2019 г. ЦИК установи нарушение на забраната за използване на агитационни материали, които накърняват добрите нрави, предвидена в чл. 183, ал. 4 ИК, от коалиция „Воля – българските родолюбци“.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Централната избирателна комисия постановява премахване на националния знак на военните въздухоплавателни средства от всички агитационни материали на коалиция „Воля – българските родолюбци“ на основание чл. 186, ал. 2 ИК и упълномощава председателя на ЦИК да състави акт за установените нарушения на коалиция „Воля – българските родолюбци“.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар