Вторник, 18 Юни 2019
Понеделник, 06 Май 2019 09:04

ЦИК постанови „Воля” да премахне знака на ВВС от агитационните си материали

Марешки в нарушение – трябва да премахне националния знак на военните въздухоплавателни средства от всички агитационни материали на коалиция „Воля – българските родолюбци“

Централната избирателна комисия (ЦИК) установи, че е налице нарушение на забраната за използване на агитационни материали, които застрашават държавната собственост чрез използването на националния знак на военните въздухоплавателни средства, предвидена в чл. 183, ал. 4 ИК, от коалиция „Воля – българските родолюбци“.

Решението е в отговор на официалния сигнал, изпратен в събота от Министерството на отбраната, за неправомерно използване от коалиция на знак за национална принадлежност на Военновъздушните сили.

Със свое решение № 258-ЕП/ 05.05.2019 г. ЦИК установи нарушение на забраната за използване на агитационни материали, които накърняват добрите нрави, предвидена в чл. 183, ал. 4 ИК, от коалиция „Воля – българските родолюбци“.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Централната избирателна комисия постановява премахване на националния знак на военните въздухоплавателни средства от всички агитационни материали на коалиция „Воля – българските родолюбци“ на основание чл. 186, ал. 2 ИК и упълномощава председателя на ЦИК да състави акт за установените нарушения на коалиция „Воля – българските родолюбци“.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 06 Май 2019 09:04
  САЩ предоставиха проектодоговора за Ф-16

  САЩ са предоставили проект за договор за новите изтребители Ф-16 на Военновъздушните ни сили. Това се случва в последния ден от определения от американската страна двуседмичен срок. За договора потвърдиха посолството на САЩ и българското военно министерство.

 • Понеделник, 06 Май 2019 09:04
  Каракачанов: Времето на бездействието за поддръжката на авиационната техника в Българската армия отмина

  В изявление на „Демократична България“, изразена чрез г-н Велизар Шаламанов, се интерпретира темата с трагичния инцидент с вертолет Ми-17 отпреди повече от година и се повтарят познати политически клишета. 

 • Понеделник, 06 Май 2019 09:04
  13 577 лева похарчила ЦИК за храна и напитки само за четири дни

  От 25 до 28 май двадесетината членове на ЦИК са погълнали храни и топли напитки за 13 577,57 лв, което прави по 169 лева на човек за ден. Това става ясно от стенограмите на изборния орган. Храните са доставяни от Хранителния комплекс на Народното събрание, известен с ниските си цени за “депутатски кюфтета” и други субсидирани от бюджета гастрономически удоволствия, съобщава "Биволъ".

  Стенограмата:

  "СЕВИНЧ СОЛАКОВА: Докладвам ви докладна записка от госпожа Манолова с вх. № ЦИК-09-107 от 10 юни 2019 г. Това е във връзка с осигуряването на храни и топли напитки от Хранителния комплекс на Народното събрание в периода на изборите от 25 до 28 май 2019 г. 

  Колеги, представени са стокови разписки с посочени номера и фактури, издадени от Хранителния комплекс за този период на обща стойност 13577,57 лв. Такива средства по план-сметката имаме налични и могат да бъдат изплатени. В случая ви предлагам да одобрим плащането по така представените стокови разписки."

Оставете коментар