Събота, 19 Септември 2020

Събота, 25 Май 2019 10:59

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември и на съпругата му

Преди седмица Рачев получи условна присъда от 2 години и половина заради укрити данъци в големи размери за период преди да стане кмет

Заради иск на Антикорупционната комисия за над 9 милиона лева Пазарджишкият окръжен съд запорира сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев, на съпругата му и на свързани с тях фирми. Претенциите на комисията са за незаконно придобито имущество.

Решението на комисията е на база шест тома доказателствен материал, част от който е и прословутото тефтерче, което бе открито в спалнята на Рачев при обиска през февруари миналата година. В него са записани големи суми пари и инициали на хора. Тогава Специализираната прокуратура му повдигна обвинение за източване на общината като действащ кмет. Реакцията на Инициативния комитет "Да спасим община Септември", който предизвика проверките. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Продължаваме да питаме защо Министерството на финансите бездейства, след като Община Септември е във фактическа неплатежоспособност, тоест фалит, и на сайта на Министерството е посочена информация за поети задължения от над 22 милиона лева, без да е ясно за какво са тези поети задължения". Това заяви адвокат Николай Баташки, цитиран от БНР.

Определението за запор на имотите и банковите сметки на Рачев и кръга около него не е окончателно, но обжалването му пред Пловдивския апелативен съд не спира изпълнението му. Преди седмица Рачев получи условна присъда от 2 години и половина заради укрити данъци в големи размери за период преди да стане кмет на Септември.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 25 Май 2019 10:59
  Корупция в Министерството на транспорта

  Какви намерения стоят зад измененията на Наредба №37

 • Събота, 25 Май 2019 10:59
  КПКОНПИ откри конфликт на интереси при общинари

  Образувано е производство за председателя и член на управителния съвет на "Североизточно държавно предприятие" - Шумен

 • Събота, 25 Май 2019 10:59
  ЕК ще спира парите на корумпирани държави (на живо от ЕП)

  Еврофондовете ще се отпускат в зависимост от спазването на върховенството на закона в държавите членки на ЕС, обяви днес пред Европарламента  председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен. В първата си реч за състоянието на съюза тя остави тази спорна тема за заключителната част, където каза: "Комисията отдава най-високо значение на върховенството на закона на закона. Затова ще защитим парите от бюджета по програмата Следващо поколение ЕС (750 млрд. евро - бел. ред) срещу всякакви измами, корупция и конфликт на интереси. Това не подлежи на преговори."

Оставете коментар