Събота, 21 Септември 2019
Сряда, 12 Юни 2019 13:43

Кошлуков пред СЕМ: БНТ е в практически фалит, дефицитът е за над 40 млн. лева

Развалихме вредни договори и съмнителни обществени поръчки, заяви кандидатът за шеф на БНТ

 

"Ние сме в практически фалит. Трябва да спасим БНТ." Това заяви временно изпълняващият длъжността генерален директор на обществената телевизия Емил Кошлуков пред Съвета за електронни медии (СЕМ), където заедно с управителния съвет представя нейния отчет.

До края на годината се очаква дефицитът на БНТ да стигне 44 милиона лева, уточни Кошлуков, който неотдавна зае временно поста на Константин Каменаров, принуден да напусне заради присъда за шофиране след употреба на алкохол.

"Развалихме договори, сключени от ръководството, за милиони. Това са договори за закупуване на програми, за реклами, които са вредни и опасни, прекратени са съмнителни обществени поръчки", каза още пред медийния регулатор Кошлуков , цитиран от "24 часа".

Очаква се кандидатите в конкурса за генерален директор, който вече тече, да могат да ползват данни от отчета за концепциите си.

Вчера СЕМ реши, че не може да допусне до конкурса един от кандидатите - телевизионният водещ от близкото минало Къци Вапцаров, защото е собственик на няколко търговски дружества. Така в надпреварата останаха Емил Кошлуков, Сашо Диков, Сашо Йовков, Стоил Рошкев, Никола Тодоров, Явор Симов и Радостслав Главчев.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 12 Юни 2019 13:43
 • Сряда, 12 Юни 2019 13:43
  Протестъри и атлантици в опит за превземане на ефира на националното радио

  Кога Бетина Жотева говори като член на Съвета за електронни медии и кога като член на Атлантическия съвет?

 • Сряда, 12 Юни 2019 13:43
  Приключи проверката в БНР

  Има данни за престъпление, извършено от директора на дирекция "Техника" Пламен Костов

  Приключи проверката в БНР. Има данни за престъпление, извършено от директора на дирекция "Техника" Пламен Костов.

  Проверката е възложена на ДАНС, СЕМ и КРС, под прякото ръководство на зам.главния прокурор Иван Гешев, съобщиха от държавното обвинение, цитирано от "Труд".

  Извън заложения график за извършване на профилактика на 11.09.2019 година Пламен Киров е изготвил писмено уведомление до генералния директор на БНР за "създаден голям технически проблем", който "налага профилактиране на студийния комплекс на Програма "Хоризонт" за времето от 06 до 11 часа на 13.09.2019 година.

Оставете коментар