Сряда, 26 Юни 2019
Сряда, 12 Юни 2019 17:07

Спецпрокуратурата влезе в офиси на Прокопиев

Акцията е свързана с обвинението от миналата седмица срещу Иво Прокопиев и още няколко души

 

Специализираната прокуратура влезе в офис сграда в центъра на София, на метри от Народното събрание. В сградата има офиси на "Алфа финанс холдинг", свързана с бизнесмена Иво Прокопиев. Той е подсъдим със Симеон Дянков и Трайчо Трайков заради продажбата на ЕРП-тата.

Срещу Прокопиев се води и друго разследване - за пране на пари, свързано с приватизацията на "Каолин". То е в Софийската градска прокуратура. Предпирятието беше приватизирано през 90-те, след това придобито от "Алфа финанс Холдинг", а през 2012 г. продадено на немски инвеститор.

Получихме разрешение от Специализирания съд за претърсване. Това каза пред журналисти Димитър Петров – ръководител на Специализираната прокуратура. Той посочи, че акцията е свързана с обвинението от миналата седмица срещу Иво Прокопиев и още няколко души.

Петров допълни, че целта на претърсването е свързана с транзакции на фирмата, обект на обвинението и не касаят издателската дейност на Прокопиев.

"В момента колегите работят на 7-ия етаж", каза още Петров. По думите му се извършват процесуално-следствени действия. "Един от обвиняемите е на място, заедно с неговите защитници", каза Петров, цитиран от „Фокус“.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 12 Юни 2019 17:07
  Гаражна печатница в Слънчев бряг произвеждала фалшиви пари

  Специализираната прокуратура предаде на съд производителите на фалшиви евро и долари в хотел „Кантилена 2“ в кк "Слънчев бряг"

 • Сряда, 12 Юни 2019 17:07
  Спецпрокуратурата: Бомбите в Пловдив – най-големите в новата история на България

  Държавното обвинение ще иска задържане под стража на младежа, вербуван от ИДИЛ

  „Непроменено е мнението на прокуратурата, че в настоящия казус се касае за дете, жертва на радикализация”. Това заяви говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева във връзка с радикализирания 16-годишен младеж от Пловдив.

  Според държавното обвинение продължава да има реална опасност за сигурността на голям брой български граждани. Тя допълни, че са намерени взривни вещества и устройство, по обем и брой, несъпоставими с нито един друг казус от новата история на България.

 • Сряда, 12 Юни 2019 17:07
  Българските либерали са с комсомолско-доноснически манталитет

  Петър Волгин определи като двоен стандарт реакцията на българските либерали по отношение свободата на словото по повод предаването на Карбовски

Оставете коментар