Вторник, 22 Септември 2020

Петък, 21 Юни 2019 18:41

Каракачанов: Следващата седмица идват делегати от САЩ за преговорите за F-16

Преговорите продължават по график и ако има забавяне, каза вицепремиерът и министър на отбраната

 

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов  се изправи пред депутатите, за да ги запознае с развитието на сделката за  доставката на новите изтребители Ф -16 блок 70.

Вчера стана ясно, че офертата на Съединените американски  щати е за 2 милиарда и 200 милиона лева.Тази цена е с около 400 млн. над цената, която първоначално България планираше да плати за осем нови изтребителя.

За да може България да купи самолетите на куп финансовото министерство планира нов дълг от малко над 300 милиона лева.

Окончателните преговори за закупуването на бойни самолети F-16 ще се проведат през следващата седмица, съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов. По думите му, преговорите продължават по график и ако има забавяне, то ще е заради административни промени в американското правителство.

В края на следващата седмица у нас ще дойде американска делегация, която да проведе окончателните преговори за покупката на осем изтребителя F-16 за нуждите на българската армия, съобщи Каракачанов. 

Мога да ви уверя - екипите са си свършили работата. Друг е въпросът окончателно какво ще се излезе от всички тези разговори, защото те продължават. Буквално края на другата седмица отново идва делегация от САЩ, от техните военновъздушни сили, с която ще бъдат проведени окончателните разговори по този въпрос, каза още той.

източник: kanal3.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар