Сряда, 23 Септември 2020

Четвъртък, 27 Юни 2019 14:43

Главен инспектор от Агенцията по храните в Пловдив е арестуван с подкуп

Това не е първият случай на корупция „на дребно“ от служители на тази агенция

 

Главен инспектор от Агенцията по храните в Пловдив е арестуван с подкуп, съобщиха от Окръжна прокуратура.  Инспекторът е поискал 1000 лева и две торби сирене и кашкавал от собственик на мандра край Първомай.

Държавният служител бил заловен веднага след документирането на престъплението с парите и продуктите, открити в личния му автомобил. За това престъпление се полагат от 3 до 10 години затвор и глоба до 20 000 лева. 

Окръжният прокурор Румен Попов посочи, че това не е първият случай на корупция „на дребно“ от служители на тази агенция.  

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 27 Юни 2019 14:43
  Радев отхвърли призива на Каракачанов: Диалог с премиера има смисъл след истината за шкафчето

  По повод призива на вицепремиера Красимир Каракачанов за протегната ръка между президент и премиер, държавният глава Румен Радев коментира, че диалогът има смисъл само ако бъде поставен на здрава основа.

 • Четвъртък, 27 Юни 2019 14:43
  Симеон Сакскобурготски: Време е за промяна! Корупцията е видима от всички!

  “Време е за промяна! Не можем и не бива да затворим очи пред множеството нередности във функционирането на администрацията. Не можем да подминем и очебийни корупционни явления или необходимостта от модернизация в съдебната власт. Общественото недогование е коректив на управлението”

 • Четвъртък, 27 Юни 2019 14:43
  Въпросите за корупцията в България са "натиск срещу християнството", обясни Каракачанов

  Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов нарече "параван" въпросите за корупцията и върховенството на правото, които бяха изпратени до българските власти от Мониторинговата група по демокрация, върховенство на закона и основни права (DRFMG) към Европейския парламент. Каракачанов написа във Фейсбук, че "зад паравана на „борбата с корупцията“ за пореден път е поставен въпросът за „правата на ЛБГТИ хората“ „Рома-хората“ и „Българо-македонското малцинство“.

Оставете коментар