Четвъртък, 04 Юни 2020

Вторник, 02 Юли 2019 13:22

Бивш хърватски премиер влиза в затвора за корупция

Той е осъден на 6 години лишаване от свобода

Бившият хърватски премиер Иво Санадер беше изпратен в понеделник в Центъра за диагностика на затвора "Реметинец", за да се реши къде ще излежава шестгодишна си присъда за афера, за която се очаква освен престой в затвора да плати незаконно придобити 2,3 милиона евро, съобщава БГНЕС.

„Санадер е изпратен в Центъра за диагностика, където през следващия месец ще се определи къде ще излежава присъдата“, каза говорителят на Загребския окръжен съд Кресимир Девчич.

С това Санадер трябва официално да започне изтърпяването на присъдата заради афера, тъй като решението за изтърпяване на наказанието става окончателно.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Санадер е в затвора „Реметинец“ от 4 април, когато Върховният съд увеличи присъдата му за аферата, за която преди той беше осъден на четири години и половина. След произнасянето на последната му присъда, Санадер беше върнат в следствения арест, където да изчака писменото решение на Върховния съд, който обяснява писмено причините за увеличаването на присъдите на 23 май.

Главният прокурор Дражен Йеленич каза, че държавата ще разгледа всички налични възможности, за да може на бившия премиер и председател на партия да му бъде конфискувано неправомерно придобитото имущество.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар