Петък, 18 Октомври 2019
Неделя, 07 Юли 2019 08:04

Жълт код за високи температури в почти цялата страна

В Кърджали, Смолян, както и още пет области в Североизточна България - Варна, Добрич, Шумен, Търговище и Разград, температурите ще бъдат по-поносими

Над планините ще се развива купеста облачност, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 26, на 2000 м – около 19 градуса.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на въздуха между 29 и 32 градуса. Температурата на морската вода е 25-27 градуса.

източник: БНТ

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 07 Юли 2019 08:04
  Жълт код за жеги в 16 области, екстремален индекс за пожари в 4

  Жълт код за високи температури е в сила за 16 области на страната за 10 август, сочи справка на сайта на НИМХ.

 • Неделя, 07 Юли 2019 08:04
  Проучване: Всяко следващо лято ще бъде още по-горещо

  Климатичните модели сочат, че температурите ще бъдат още по-високи на около 58% от планетата ни. Най-драматични ще бъдат за развиващите се страни и малки острови

 • Неделя, 07 Юли 2019 08:04
  Жълт код за сняг и дъжд е обявен в почти цяла България

  Пътищата са проходими при зимни условия, уверяват от АПИ

  В по-голямата част от страната ще се натрупа снежна покривка с дебелина до 10 см, а в южните и югоизточните райони се очаква дъжд до 20 литра на квадратен метър.

  С приближаването на средиземноморски циклон от юг ще започнат валежи, които ще обхванат цялата страна. Те ще бъдат от сняг с изключение на югоизточна България. Очаква се да се образува снежна покривка, която ще бъде по-дебела в Предбалкана, Централна Северна България и високите полета на Западна България, съобщават от НИМХ.

  С преминаването на циклона, в понеделник се очаква валежите от запад да спрат. Във вторник обаче идва нов циклон от югозапад, който ще доведе до нови валежи, но от дъжд. Най-ниските температури през следващите дни ще бъдат в Северна България. Очаква се дневните стойности да бъдат малко под 0 градуса.

  Пътните настилки са предимно сухи, на места мокри, а по усойните и планински райони частично заледени, съобщават от АПИ. Проблемите участъци са обработени, а пътищата са проходими при зимни условия.

  Слаб сняг вали в районите на Мездра; Тетевен и Априлци - област Ловеч; АМ "Хемус", АМ"Тракия", Пирдоп, Гълъбец, и Скравена - областС офия; Картела - област Пазарджик; Студенец - област Пловдив.

  С намалена видимост поради мъгла са следните райони:

  - до 50 м. в районите на Леденика - област Враца; Котел област Сливен; Антоново и Омуртаг област Търговище; АМ"Хемус" област София;

  - до 100 м. в района Б.Слатина, Борован и Криводол област Враца; Троянския проход - област Ловеч; Г. Оряховица и Лясковец - област В.Търново.

Оставете коментар