Понеделник, 26 Август 2019
Сряда, 10 Юли 2019 14:17

Избраха Кристиан Вигенин за заместник-председател на парламента

Народният представител от "БСП за България" Кристиан Вигенин беше избран за заместник-председател на парламента. Кандидатурата му подкрепиха 106 народни представители, 4 гласуваха с "против" и 4 се въздържаха.

Вигенин заемаше мястото на секретар на парламентарна група на левицата, но заедно с един от заместник-председателите – Антон Кутев, беше освободен от поста си.

До този момент левицата нямаше свой заместник-председател на Народното събрание, след като миналата година от поста предсрочно беше отстранен Валери Жаблянов.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Причина за отстраняването станаха думите му, поместени в официална позиция на БСП, че Народният съд е "необходимо и неизбежно правосъдие", предаде БНТ.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 10 Юли 2019 14:17
  БСП пита управляващите: Колко трябва да е важен Пламен Георгиев?

  Позиция на Кристиан Вигенин от името на ПГ на "БСП за България"

  Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ?

  1. Подиграха се на партията ГЕРБ, която беше принудена мълчаливо да му бере срама насред предизборна кампания, за да бъде скрит дълбоко няколко месеца.
  2. Подиграха се на Народното събрание, като вкараха оставката му извънредно, минути след подаването й, като последна точка преди ваканцията и я приеха без дебат, за да го скрият отново от публичност.
  3. Подиграха се на Висшия съдебен съвет, който беше събран спешно и извънредно, за да го възстанови като прокурор.
  4. Подиграха се на Министерството на външните работи, което го предложи по принуда и абсолютно необосновано за генерален консул във Валенсия, за да го скрият далеч.
  5. Подиграха се на целия кабинет, който го одобри в екстремно кратък срок, за да няма време за обсъждане, пак с цел да го скрият от публичност.
  6. Подиграха се на българската общност в Испания, като пращат там човек, който няма понятие от дипломатическа и консулска дейност, само и само да не дразни с присъствието си в София.
 • Сряда, 10 Юли 2019 14:17
  Мерки за овладяване на чумата по свинете представи земеделският министър

  По време на изслушването в парламента от БСП поискаха оставката на земеделския министър Десислава Танева заради африканската чума

 • Сряда, 10 Юли 2019 14:17
  Парламентът отхвърли ветото на президента за F-16

  128 депутати гласуваха "за" сделката със САЩ

Оставете коментар