Сряда, 03 Юни 2020

Четвъртък, 18 Юли 2019 12:28

Тричленно жури номинира победителите във фотоконкурса „Градът“, посветен на Поморие

На премиерата на книгата „Градът – поезия и фотография“ ще бъде открита фотоизложба и ще се наградят победителите във фотоконкурса „Градът“. Жури от фотографи в състав: Диди Андреева, Тодор Динев – Тото, с председател на комисията Георги Димитров, номинираха 15 фотографии, които се изправят една срещу друга за I-во, II-ро и III-то място във , посветен на Поморие.

От ляво на дясно: Тодор Динев - Тото, Диди Андреева и Георги Димитров

 

Първите три призови места за фотографии ( I-ва награда – 400 лева, II-ра награда – 300 лева и III-та награда – 200 лева) и имената на техните автори ще бъдат обявени на официална церемония, която ще се състои в навечерието на Световния ден на фотографията - 18 август /неделя/, от 19.00 часа на сцената на Лятно кино „Яворов“ – град Поморие.

Номинираните 15 фотографии във фотоконкурса „Градът“ са на участниците: Андрей Климов, Борис Кратман, Валентин Найденов, Ваня Герасимова, Георги Фотев, Ирина Кратчева, Красимир Колев, Маргарита Дикова, Петър Шипчанов, Тодор Тодоров и Чавдар Чернев.

Авторите на номинираните фотографии трябва да изпратят до 20 юли 2019 г. в оригинален размер своите фотографии на: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Техните произведения ще бъдат включени във фотоизложбата „Градът“, която ще бъде открита на 18 август – в деня на награждаване на победителите във фотоконкурса, както и в книгата „ГРАДЪТ – поезия и фотография“, чиято премиера ще се състои в същия ден в Лятно кино „Яворов“, със специалното участие на Недялко Йорданов и Хайгашод Агасян.

Културният проект „ГРАДЪТ – поезия и фотография“, който включва издаването на книга с поезия и фотографии, фотоконкурс и изложба, посветени на Поморие, се осъществява благодарение на д-р Васил Костадинов.

Автор на проекта е журналистът Стоян Тончев, партньори: Сдружение „Граждани за Поморие“, с председател Ангелина Мерджанова, и екип на информационния сайт LIBERTA.BG.

Книгата „Градът – поезия и фотография“ се издава от „Либра Скорп“ – Бургас. Предговорът на изданието е на българския поет, писател, театрал, кино и телевизионен режисьор и журналист Ваньо Вълчев, а автор на корицата на поетичната книга е известният художник-маринист и почетен гражданин на Поморие – Йордан Маринов.

Редактори на изданието "Градът - поезия и фотография" са Боян Чимов и Светла Асенова.
 

Стоян Тончев (от "Либерта") и Ангелина Мерджанова (председател на Сдружение „Граждани за Поморие“) с тричленното жури

източник: liberta.bg

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 18 Юли 2019 12:28
  „Ракията е бяла като гибел...”

  Три стихотворения от незаслужено позабравения поет Никола Фурнаджиев, 117 години след неговото рождение

 • Четвъртък, 18 Юли 2019 12:28
  „Сега е твърде късно. Сбогом. (Защото много те обичам!)”

  Пет лирични стихотворения от Гео Милев. На днешната дата е убит един от най-големите поети на България

 • Четвъртък, 18 Юли 2019 12:28
  „Прати ми, Боже, приятел - за да не съм тъй сам!”

  Поезията на Вознесенски е изпята и в множество популярни и обичани песни, като „Милион алени рози” на Ала Пугачова, в спектакъла „Юнона и Авось”, в „Павшие и живые” на Театъра на „Таганка”, понякога е учудващо колко много неща, които обичаме, са всъщност излезли изпод перото на Андрей Андреевич.

Оставете коментар