Понеделник, 25 Май 2020

Четвъртък, 25 Юли 2019 20:35

ВМРО и НФСБ изключиха „Атака” от коалицията „Обединени патриоти“

Партията на Волен Сидеров смята решението за неправомерно

 

ВМРО и НФСБ изключиха „Атака“ от коалицията „Обединени патриоти“, а от парламентарната група се изключват народните представители Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов. 

Решението е на Политическият съвет на „Обединени патриоти“. Освен ВМРО и НФСБ в подкрепа на това решение са гласували още две партии от коалицията – „Средна европейска класа“ и „Защита“.

Решението тримата депутати - Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов, да бъдат изключени от парламентарната група е взето на заседание на парламентарната група на „Обединени патриоти“, като в подкрепа на това искане са гласували единодушно 20-те народни представители на ВМРО и НФСБ.

Останалите депутати от „Атака“ остават гражданска квота и тяхно ще е решението какво да направят – дали да станат независими депутати или да останат в редиците на парламентарната група „Обединени патриоти“.

Това, което изтъкнаха като аргументи за тези решения, са системно неучастие в парламентарната група на тези трима души, както и нарушаване грубо на етичните правила, постоянна кампания за оклеветяване, искане дори на оставки на членове на изпълнителната власт.

Минимум една година коалицията не е работила, обяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов и обяви, че когато е свалил „синята каска“ е заявил, че това ще е и последното негово положително отношение към тази коалиция - злостната кампания, неуважителното отношение.

Това не означава обаче бламиране на мнозинството в парламента или правителството. Това не променя отношението към правителството, обявиха на извънреден брифинг лидерите на НФСБ Валери Симеонов и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

От партия „Атака“ определят решението на НФСБ и ВМРО за изключване на формацията от коалицията на Обединените патриоти като поредното неправомерно действие. След като се запознаят с подробности с начина на взимане на решението и мотивите, ще направят изявление за медиите, съобщиха за „Хоризонт“ от политическата партия.

Иначе решението за изключване на „Атака“ от коалиционното споразумение идва след системен саботаж на работата на Съвета на коалицията и парламентарната група, пишат в декларация партиите в „Обединени патриоти“. В разпространения от НФСБ документ, като аргумент се посочват и изявленията на Волен Сидеров, лидер на „Атака“, „в подкрепа на циганските безобразия, както и за стратегическо сближаване с Република Турция, чийто президент недвусмислено заявява претенции към изконни български територии“. Те говорят за сериозно идеологическо отдалечаване от платформата, с която бе създадена КП „Обединени патриоти“, пише в декларацията.

източник: БНР

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 25 Юли 2019 20:35
  Парламентът прие на първо четене 9% ДДС за ресторанти, хотели и книги

  Парламентът прие на първо четене предложението на ГЕРБ и "Обединени патриоти" за 9% ДДС за ресторанти, хотели и книги. Това бе заложено в общ законопроект на управляващата коалиция. Той бе подкрепен с 107 гласа "за", "против" - 1 и "въздържали се" -68, с което той бе приет. Друго предложение в законопроекта е свързано с осигуряване на ваучери за настаняване с номинална стойност 210 лв. за хората на първа линия в борбата с коронавируса.

  На вниманието на депутатите бяха поставени още пет законопроекта, но всички те бяха отхвърлени. Освен общия законопроект с ГЕРБ, свои подобни законодателни инициативи бяха внесли поотделно НФСБ и ВМРО, но те също бяха отхвърлени.

 • Четвъртък, 25 Юли 2019 20:35
  ГЕРБ и Патриотите се разбраха за ДДС-то

  Важен коалиционен съвет се е провел тази сутрин в Министерски съвет. Новината съобщи съпредседателят на ПГ на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов по време на брифинг в Народното събрание.

 • Четвъртък, 25 Юли 2019 20:35
  Валери Симеонов: Грозно е Радев да говори за някакви недъзи точно на 6 май

  Концесионерите на плажове ще бъдат компенсирани, НФСБ предлага безплатни шезлонги и чадъри 

Оставете коментар