Вторник, 25 Февруари 2020

Четвъртък, 25 Юли 2019 20:35

ВМРО и НФСБ изключиха „Атака” от коалицията „Обединени патриоти“

Партията на Волен Сидеров смята решението за неправомерно

 

ВМРО и НФСБ изключиха „Атака“ от коалицията „Обединени патриоти“, а от парламентарната група се изключват народните представители Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов. 

Решението е на Политическият съвет на „Обединени патриоти“. Освен ВМРО и НФСБ в подкрепа на това решение са гласували още две партии от коалицията – „Средна европейска класа“ и „Защита“.

Решението тримата депутати - Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов, да бъдат изключени от парламентарната група е взето на заседание на парламентарната група на „Обединени патриоти“, като в подкрепа на това искане са гласували единодушно 20-те народни представители на ВМРО и НФСБ.

Останалите депутати от „Атака“ остават гражданска квота и тяхно ще е решението какво да направят – дали да станат независими депутати или да останат в редиците на парламентарната група „Обединени патриоти“.

Това, което изтъкнаха като аргументи за тези решения, са системно неучастие в парламентарната група на тези трима души, както и нарушаване грубо на етичните правила, постоянна кампания за оклеветяване, искане дори на оставки на членове на изпълнителната власт.

Минимум една година коалицията не е работила, обяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов и обяви, че когато е свалил „синята каска“ е заявил, че това ще е и последното негово положително отношение към тази коалиция - злостната кампания, неуважителното отношение.

Това не означава обаче бламиране на мнозинството в парламента или правителството. Това не променя отношението към правителството, обявиха на извънреден брифинг лидерите на НФСБ Валери Симеонов и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

От партия „Атака“ определят решението на НФСБ и ВМРО за изключване на формацията от коалицията на Обединените патриоти като поредното неправомерно действие. След като се запознаят с подробности с начина на взимане на решението и мотивите, ще направят изявление за медиите, съобщиха за „Хоризонт“ от политическата партия.

Иначе решението за изключване на „Атака“ от коалиционното споразумение идва след системен саботаж на работата на Съвета на коалицията и парламентарната група, пишат в декларация партиите в „Обединени патриоти“. В разпространения от НФСБ документ, като аргумент се посочват и изявленията на Волен Сидеров, лидер на „Атака“, „в подкрепа на циганските безобразия, както и за стратегическо сближаване с Република Турция, чийто президент недвусмислено заявява претенции към изконни български територии“. Те говорят за сериозно идеологическо отдалечаване от платформата, с която бе създадена КП „Обединени патриоти“, пише в декларацията.

източник: БНР

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 25 Юли 2019 20:35
  АТАКА внесе промени в НК да няма давност за приватизацията

  АТАКА предлага промени в Наказателния кодекс за отпадане давността за престъпления, извършени от високопоставени длъжностни лица. В това число влизат приватизационните и концесионните сделки от началото на прехода. „По този начин се надяваме, че правоприлагащите органи ефективно ще могат да си свършат работата”, каза зам.-председателят и депутат от АТАКА Десислав Чуколов на брифинг в Народното събрание.

 • Четвъртък, 25 Юли 2019 20:35
  АТАКА предлага в НС отпадане давността за криминалната приватизация

  Гешев да се заеме с Иван Костов, за да покаже, че действа твърдо

 • Четвъртък, 25 Юли 2019 20:35
  ВМРО иска доброволци с право да арестуват

  Цивилни доброволци с правомощие да арестуват. Това предлагат четирима депутати от ВМРО с проект за промяна в закона за МВР. Аргументът им е, че тези хора ще помагат на полицията при опазване на обществения ред. С поправките на практика се създава безконтролно звено от хора с полицейски правомощия. В проекта е записано само, че доброволците отговарят по общия ред за причинени от тях вреди при изпълнение на дейността им. Как точно ще работят трябва да определи с наредба вътрешният министър.

Оставете коментар