Събота, 04 Април 2020

Четвъртък, 01 Август 2019 16:49

Отличници: От началото на 2019 г. НС е приело 84 закона, 125 решения и едно обръщение към българския народ

Използваното време за  осъществяване на контролната функция на парламента през седмата сесия на  44-тото Народно събрание е 27 часа и 47 минути. Парламентарен контрол е  провеждан в 9 пленарни заседания.

 

През седмата си сесия 44-ото Народно събрание е приело 41 закона и 65 решения. Това сочи справка за законодателната дейност на Народното събрание, подготвена от Дирекция „Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове“ и парламентарния пресцентър.

За периода от 7 май до 31 юли 2019 г. в  парламента са внесени 57 законопроекта, като 26 от тях са на народни  представители. Постъпили са 73 проекта за решения, от тях 64 са от  депутати.

По време на седмата си сесия 44-ото  Народно събрание е приело изменения и допълнения в Закона за  енергетиката, в Закона за мерките срещу изпирането на пари, в Закона за  държавната собственост, в Закона за лечебните заведения, в Закона за  здравето, в Закона за политическите партии, в Изборния кодекс и др.  Парламентът е имал 34 редовни и едно извънредно пленарни заседания.

От  началото на 2019 г. Народното събрание е имало 79 редовни и две  извънредни пленарни заседания. В парламента са внесени 117  законопроекта, 133 проекти за решения и един проект на обръщение.  Народното събрание е приело 84 закона, 125 решения и едно обръщение към  българския народ.

Използваното време за  осъществяване на контролната функция на парламента през седмата сесия на  44-тото Народно събрание е 27 часа и 47 минути. Парламентарен контрол е  провеждан в 9 пленарни заседания.

В Народното  събрание от 7 май до 31 юли 2019 г. са постъпили 277 въпроса и 14  питания. В този период са проведени четири изслушвания на министри и  едно разискване по питане.

Членовете на  правителството са отговорили на 218 въпроса и 6 питания. На най-много  въпроси и питания са отговорили министърът на регионалното развитие и  благоустройството Петя Аврамова – 45, министърът на здравеопазването  Кирил Ананиев – 34, министърът на земеделието, храните и горите  Десислава Танева – 22, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и   министърът на труда и социалната политика Бисер Петков – по 15,  министърът на финансите Владислав Горанов – 14, вицепремиерът по  обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир  Каракачанов и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев  –  по 13, министърът на правосъдието Данаил Кирилов – 12, министърът на  околната среда и водите Нено Димов – 10, министърът на културата Боил  Банов и министърът на енергетиката Теменужка Петкова – по 7 и т.н.

Най-много  въпроси и питания са отправили народните представители Георги Гьоков –  30, Валентина Найденова – 20, Георги Стоилов – 13, Дора Янкова – 11,  Джевдет Чакъров, Антон Кутев, Кристина Сидорова и Любомир Бонев – по 10,  Николай Цонков, Светла Бъчварова и Надя Клисурска-Жекова по 9, Георги  Йорданов – 8, Иван Димов Иванов, Иван Валентинов Иванов и Илиян Тимчев –  по 7, Анелия Клисарова, Даниел Йорданов, Иван Ченчев, Крум Зарков,  Стефан Бурджев и Филип Попов – по 6, Георги Михайлов, Николай Тишев и  Пенчо Милков – по 5 и т.н.

От ПГ „БСП за България”  са внесли най-много въпроси и питания - 213 въпроса и 13 питания. От ПГ  на ПП ГЕРБ са отправили 31 въпроса и едно питане, от ПГ на ДПС - 15  въпроса, от ПГ „Обединени патриоти” - 14 въпроса и от ПГ на ПП ВОЛЯ –  „Българските Родолюбци“ - 1 въпрос.

Повече подробности и графики - ТУК.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 01 Август 2019 16:49
  И Менда Стоянова смята замразяването на депутатските заплати за популистко, хазната не била празна

  „Това не е компенсация, а ощетяване на предприятието и на работещите в него работници, които трябва да изработят и осигурят пари за подобна необоснована компенсация, която облагодетелства единствено неработещите“, пишат работодателите до Народното събрание по повод мерките на управляващите.

  Нямам съмнение, че трябва извънредното положение да бъде удължено до 13 май, заяви депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова пред  bTV.  Според така ще се преодолее здравната криза, а после и икономическата.

  "Много рядко изтървам нервите си, но това, което говорят Корнелия Нинова и още 1-2 души от БСП, са пълни лъжи. Нинова повтори тезите на президента, но с други думи - че, хазната е празна, че икономиката ще спре да работи и че трябва да спрем мерките. На първо място трябва да се възстановим от здравната криза, а след това и от икономическите последствия", смята тя.

 • Четвъртък, 01 Август 2019 16:49
  За заплатите и за елитите

  Корнелия Нинова: Една от причините светът, Европа и България да стигнат дотук е високомерието, самозабравата и самодоволството на политическите елити

 • Четвъртък, 01 Август 2019 16:49

Оставете коментар