Събота, 14 Декември 2019
Петък, 02 Август 2019 09:54

От днес САЩ се оттеглят от ядреното споразумение с Русия

От днес влиза в сила решението на Съединените щати да се оттеглят от договора за ликвидиране ядрените оръжия, сключен с Русия през 87-а година

Споразумението за ядрените оръжия се отнася за ракетите със среден и малък обсег, а подписването му беше ключово за края на Студената война.

Миналата година Вашингтон обяви, че ще се оттегли с аргумента, че Русия не го спазва. Според Москва, обаче, Съединените щати търсят начини да не зачитат подписаните преди години споразумения, защото искат "нова надпревара във въоръжаването".

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш изрази загриженост и заяви, че светът губи важен механизъм за възпиране на ядрена война, съобщи БНТ.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 02 Август 2019 09:54
  ТАСС: „По-големият винаги прощава“. Защо Русия и България се карат

  Трудностите в строителството на тръбопровода „Балкански поток“, шпионски и хакерски скандали, спорове за съветската история, взаимно изгонване на дипломати, арест на проруски активист. 2019-та година беше трудна в отношенията между Москва и София. Деловите контакти с Русия са изключително изгодни за България, но не намират разбиране в Европейския съюз. На балканската държава й се налага да маневрира. Общественото мнение там е разделено между привържениците на самостоятелната политика и проевропейския курс, съгласуван с Брюксел. Но инициативата принадлежи на тези, които гледат на Русия скептично“, пише ТАСС

 • Петък, 02 Август 2019 09:54
  Русия изгони двама германски дипломати

  Русия обяви за „персона нон грата“ двама дипломати от посолството на Германия в Москва. Даден им е едноседмичен срок на напуснат територията на страната.

 • Петък, 02 Август 2019 09:54
  Сергей Лавров: САЩ вече не могат да спрат „Турски поток“ и „Северен поток 2“

  Тръмп и Лавров са потвърдили на съвместната си среща, че отношенията помежду им трябва да се развиват

Оставете коментар