Петък, 29 Май 2020

Вторник, 06 Август 2019 15:43

Калоян Паргов: Ларгото е брошка от ревера на „грандиозните успехи“ на ГЕРБ

БСП-София ще реди листата си за изборите през септември, тогава ще обяви и името на кандидата за кмет на столицата

 

„Свидетели сме на поредния скандал в София, свързан с некачествено строителство, което не е от вчера от една година се точи. Става въпрос за едно емблематично пространство под прозорците на властта – Ларгото. Оказва се, че отново в този обект, проектът е бил сбъркан. Пак някой е проектирал некачествено, вследствие на което и цялото изпълнение е некачествено“. Това заяви на брифинг след Изпълнителното бюро на БСП лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов.

Според него сега има два варианта - или да се правят кърпежи, вследствие на което ще се унищожи това емблематично пространство, или да се започне отначало. „Когато започваме отначало, трябва да попитаме кой носи отговорност и кои институции? С едно изречение, ако трябва да обобщя, това е поредната брошка в ревера на "грандиозни успехи" на ГЕРБ, касаеща поредното емблематично пространство след "Граф Игнатиев", след "Дондуков", след градинките на "Кристал" до тази, която е пред парламента. Това се превръща в хроничен проблем, за което трябва хронично лечение. Този модел, за който ние говорим немалко време започна да дава дефекти и то на гърба на данъкоплатците“, посочи още Паргов.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Лидерът на БСП-София припомни позицията на столичните организация на левицата за поръчката за чистотата в София. Според Паргов няма смисъл да се бърза с нея.

"Сегашната поръчка изтича 2020 г. До този момент освен отговор, че искаме да предизвикаме криза с боклука, за каквото основание няма, нямаме друг отговор или действие от г-жа Фандъкова като пряк възложител. Използвам възможността да я призова да си влезе в ролята на кмет, какъвто все още е в София, да спре тази обществена поръчка, която е в ход и да остави новия Общински съвет и новия кмет, който и да е той, да вземе решение. В нашата национална предизборна платформа навсякъде сме записали, че държим този вид комунална дейност да се изпълнява изцяло от общински предприятия и фирми", изтъкна Паргов.

Председателят на БСП-София съобщи, че през септември ще се редят листите за местните избори и тогава ще обявят и името на кандидата за кмет на столицата.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар