Понеделник, 21 Октомври 2019
Вторник, 06 Август 2019 15:43

Калоян Паргов: Ларгото е брошка от ревера на „грандиозните успехи“ на ГЕРБ

БСП-София ще реди листата си за изборите през септември, тогава ще обяви и името на кандидата за кмет на столицата

 

„Свидетели сме на поредния скандал в София, свързан с некачествено строителство, което не е от вчера от една година се точи. Става въпрос за едно емблематично пространство под прозорците на властта – Ларгото. Оказва се, че отново в този обект, проектът е бил сбъркан. Пак някой е проектирал некачествено, вследствие на което и цялото изпълнение е некачествено“. Това заяви на брифинг след Изпълнителното бюро на БСП лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов.

Според него сега има два варианта - или да се правят кърпежи, вследствие на което ще се унищожи това емблематично пространство, или да се започне отначало. „Когато започваме отначало, трябва да попитаме кой носи отговорност и кои институции? С едно изречение, ако трябва да обобщя, това е поредната брошка в ревера на "грандиозни успехи" на ГЕРБ, касаеща поредното емблематично пространство след "Граф Игнатиев", след "Дондуков", след градинките на "Кристал" до тази, която е пред парламента. Това се превръща в хроничен проблем, за което трябва хронично лечение. Този модел, за който ние говорим немалко време започна да дава дефекти и то на гърба на данъкоплатците“, посочи още Паргов.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Лидерът на БСП-София припомни позицията на столичните организация на левицата за поръчката за чистотата в София. Според Паргов няма смисъл да се бърза с нея.

"Сегашната поръчка изтича 2020 г. До този момент освен отговор, че искаме да предизвикаме криза с боклука, за каквото основание няма, нямаме друг отговор или действие от г-жа Фандъкова като пряк възложител. Използвам възможността да я призова да си влезе в ролята на кмет, какъвто все още е в София, да спре тази обществена поръчка, която е в ход и да остави новия Общински съвет и новия кмет, който и да е той, да вземе решение. В нашата национална предизборна платформа навсякъде сме записали, че държим този вид комунална дейност да се изпълнява изцяло от общински предприятия и фирми", изтъкна Паргов.

Председателят на БСП-София съобщи, че през септември ще се редят листите за местните избори и тогава ще обявят и името на кандидата за кмет на столицата.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 06 Август 2019 15:43
 • Вторник, 06 Август 2019 15:43
  Калоян Паргов: Еврофондовете са на приключване, предлагаме създаване на Инвестиционен фонд "София"

  Прозрачност и професионализъм - ние ще държим на хората, които си вършат професионално работата си в администрацията. Ще се обърна към тях да не се изкушават от опонентите ни, които внушават страх - ние ще държим на професионалните им качества.

 • Вторник, 06 Август 2019 15:43
  Йорданка Фандъкова: Не очаквах, че лъжата ще измести разговорите за проектите на София

  Кандидатът на ГЕРБ-СДС Йорданка Фандъкова втвръди тона към основния си опонент Мая Манолова и директно я обвини в лъжа.

  "Не очаквах, че лъжата ще измести разговорите за проектите на София. Една лъжа се тиражира от началото на кампанията, че обществени поръчки ще бъдат изпълнени набързо преди изборите", зяаяви Фандокъва в сутрешния блок на Нова тв.

  Тя за пореден път поясни, че "новият кмет ще има пълното право да приеме сега заложените обществените поръчки, които ще се състоят в края на годината и началото на новата. Една от поръчките е за електробуси – важна мярка за по-голямото използване на градския транспорт и чистотата на въздуха". 

  В предаването "Събуди се" тя заяви, че се притеснява се как се води предизборната кампания – разнасят се книжки, запечатват се пликове по студия.

Оставете коментар