Сряда, 12 Август 2020

Сряда, 07 Август 2019 15:53

Юрий Асланов: Нарастват по-радикални настроения срещу правителството

В парламента мнозинството е вътрешно стабилно, независимо от пререканията и различията вътре в патриотичната коалиция, смята социологът

 

Горещото лято, което преживяваме, подсказва, че нарастват по-радикални настроения срещу правителството. Това каза социологът Юрий Асланов в интервю за агенция „Фокус“ по повод края на политическия сезон.

„Мисля, че мнозинството и кабинетът не са заплашени отвътре. Това им създава привидна стабилност, поне погледнато отстрани. Нестабилността се увеличава, защото расте недоверието и към парламента, и към правителството, както и към всички институции“, каза Асланов.

По думите му в парламента мнозинството е вътрешно стабилно, независимо от пререканията и различията вътре в патриотичната коалиция. Асланов прогнозира, че отделните нейни части ще продължат да подкрепят правителството.

Социологът обобщи, че така наречената стабилност има две страни. „Едната е институционална, тя е вътрешна и мнозинството няма да се разпадне от само себе си. Отвън от гледна точка на общественото мнение нестабилността нараства“, обясни още Асланов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар