Събота, 04 Юли 2020

Събота, 10 Август 2019 09:38

Северна Корея изстреля два неидентифицирани снаряда в Японско море

Северна Корея изстреля два неидентифицирани снаряда в Японско море, предаде Ройтерс, като се позовава на южнокорейската армия.

Снарядите са били изстреляни от района на град Хамхън в североизточната част на КНДР. В града има обект за производство на твърдо ракетно гориво.  

Двата снаряда не са достигнали изключителната икономическа зона на Япония, предаде ТАСС. "Към настоящия момент няма никаква директна заплаха за страната ни", заяви източник от японското правителство. Японските военни специалисти са на мнение, че Северна Корея е изстреляла балистични ракети с малък обсег.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Според американски служител, цитиран от Ройтерс, Северна Корея е изстреляла поне един снаряд, който изглежда е ракета с малък обсег. Съединените щати  следят отблизо ситуацията, като обменят информация с Япония и Южна Корея, се посочва в изявление на  високопоставен служител на американското правителство.

Снарядите бяха изстреляни малко след изявлението на американския президент Доналд Тръмп, че е получил "много хубаво писмо" от севернокорейския лидер Ким Чен-ун. В него Ким е изтъкнал, че е недоволен заради проведените този месец съвместни военни учения на Съединените щати и Южна Корея и че ракетните тестове на КНДР са в отговор на ученията.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар