Сряда, 05 Август 2020

Сряда, 21 Август 2019 13:46

Освободиха от длъжност началника на НСО

От НСО заявиха, че мотивите за оставката са преминаване на дипломатическа служба

 

Правителството прие решение, с което дава съгласие генерал-майор Данчо Дяков да бъде освободен от длъжността началник на Националната служба за охрана считано от 30 август 2019 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

В съответствие с чл. 7. т. 1 от Закона за Националната служба за охрана освобождаването на началника на службата се извършва след съгласуване с Министерския съвет.

Според Закона за НСО президентът назначава и освобождава началника на службата след съгласуване с Министерския съвет.

Данчо Дяков беше назначен с указ президента Румен Радев на длъжността началник на Националната служба за охрана. Държавният глава удостои Дяков с висше офицерско звание генерал-майор, считано от 7 март 2018 г.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Това се случи, след като януари същата година правителството даде съгласието си генерал-лейтенант Ангел Антонов да бъде освободен от длъжността началник на Националната служба за охрана. Той беше депозирал пред президента на Румен Радев писмо, с което желае да бъде освободен от поста. От НСО заявиха, че мотивите за оставката са преминаване на дипломатическа служба, съобщава Нова ТВ. Ангел Антонов е Генералният консул на България в Санкт Петербург.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 21 Август 2019 13:46
  ИСА: Борисов няма ход. Властта може да изкара мандата само с репресивни мерки

  Институтът за стратегии и анализи (ИСА) публикува политическия си анализ за събитията в България, в Европа и в света през месец юни 2020 година под заглавие:
  БЪЛГАРИЯ ВЛЕЗЕ В ИНСТИТУЦИОНАЛНА КРИЗА И ВЪЛНА ОТ МАСОВИ ПРОТЕСТИ

 • Сряда, 21 Август 2019 13:46
  Остава затворено кръстовището пред Софийския университет

   

  Автобусът на майките от "Системата ни убива" остава блокиран от полицията на кръстовището пред Софийски университет "Свети Климент Охридски". Движението остава затворено.

  Пред буса има двама полицаи с жилетки антиконфликт, които не го допускат да се придвижи към Орлов мост. Хората са пуснали от буса музика и обясняват на присъстващите полицаи, че звучи зле ако в медиите се появят съобщения как органите на реда спират бус на майки. На кръстовището има и палатки.

 • Сряда, 21 Август 2019 13:46
  Мая Манолова ще пали протоколи от местните избори пред сградата на ЦИК

  Машинното гласуване е решено през август миналата година, припомнят от щаба на гражданското движение на Манолова

Оставете коментар