Сряда, 23 Октомври 2019
Сряда, 28 Август 2019 17:24

Близо 300 дка борова гора гори край новозагорските села Еленово и Сокол

Голям пожар бушува между новозагорските села Еленово и Сокол

Огнената стихия е обхванала 300 дка борова гора. Засега няма пострадали хора и жилищни сгради. Това съобщи кметът на община Нова Загора Николай Грозев.

На място работят 7 противопожарни екипа, като са се включили и пожарни машини  от Стара Загора и Казанлък, съобщи БНР.

Според очевидци, огънят и гъстият дим  приближават село Сокол, но засега няма заповед за евакуация. Екипите на пожарната са подпомагани от горски служители, доброволци и военнослужещи. На хората от селата са раздадени и подръчни средства за гасене на огъня.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Очаква се и тежка техника от Мини „Марица-изток“- допълни кметът на Нова Загора.

От Министерството на отбраната съобщиха, че военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен със специализирана техника участват в гасенето на горския пожар,. С инженерна машина БАТ – М те изграждат просеки с цел ограничаването на пожара. Действията на военнослужещите се ръководят от капитан Кирил Кирилов.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 28 Август 2019 17:24
  Държавата заделя 1 милион лева за изкупуване на частни гори

  В сделките могат да участват само физически лица, а желаещите да предложат за продажба поземлени имоти в горските територии могат да подадат своите документи от днес до 15 януари 2020 г.

 • Сряда, 28 Август 2019 17:24
  Пожар във военния завод "Дунарит"! Евакуират работниците и децата от близките учебни заведения

  В близките Николаево и Мартен са предприети мерки за извеждане на децата от детските градини и училищата, за да се избегнат наранявания при евентуална взривна вълна.

  Пожар гори във военния завод “Дунарит”, всички работници са евакуирани. На мястото на инцидента има много коли на пожарната и Бърза помощ, предаде БГНЕС. Всички работници са евакуирани от завода. Няма данни за пострадали хора.

  Сигнал за пожара е подаден след 11 ч. На място са изпратени екипи на пожарната и Спешна помощ. Областният управител също пътува към завода.

  Няма данни за експлозия, съобщи директорът на Главна дирекция “Пожарна и аварийна безопасност” комисар Николай Николов. Той потвърди, че пожар в цеха има. В населените места в близост – село Николаево и град Мартен, са предприети мерки за извеждане на децата от детските градини и училищата, за да се избегнат наранявания при евентуална взривна вълна, каза за bTV кметът на Русе Пламен Стоилов. Има опасност пожарът да се разпространи и да засегне други обекти. Осигурен е оглед от въздуха.

 • Сряда, 28 Август 2019 17:24
  Фандъкова: Ще предложа Общинският съвет да гласува помощ за семействата от Бухово

   „Ние ще помогнем и с екипи, които да направят огледите и да дадат предписание за възстановяване“, увери столичният кмет

Оставете коментар