Понеделник, 21 Октомври 2019
Петък, 30 Август 2019 11:54

ЦИК: Около 20 милиона лева повече са парите за предстоящите местни избори

"Нормално е разходите, необходими за провеждането на изборите през 2019 г., да са се увеличили, включително за секционните избирателни комисии и за общинските избирателни комисии, които от 2011 г. не бяха увеличавани", посочи Александър Андреев

Около 20 млн. лв. е увеличението на предвидените средства за предстоящите местни избори в сравнение с изборите през 2015 г., когато бяха 50.5 млн. лв., заяви в сутрешния блок на бТВ говорителят на ЦИК Александър Андреев.

„70,7 млн. са парите, отпуснати за предстоящите местни избори. Нормално е разходите, необходими за провеждането на изборите през 2019 г., да са се увеличили, включително за секционните избирателни комисии и за общинските избирателни комисии, които от 2011 г. не бяха увеличавани. Това, че не бяха увеличавани не мотивира по никакъв начин членовете на секционните избирателни комисии да участват активно в изборите“, посочи той.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

По думите на Андреев един от основните въпроси, който се поставя на всички избори, е дали са подготвени достатъчно членовете на секционните избирателни комисии, тъй като някои от тях въобще не отиват в изборния ден. Тези, които участват в обученията, ще получат допълнително по 10 лева.

Андреев уточни, че ако имаше машинно гласуване, разходите за вота щяха да са по-големи.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 30 Август 2019 11:54
  Йорданка Фандъкова: Не очаквах, че лъжата ще измести разговорите за проектите на София

  Кандидатът на ГЕРБ-СДС Йорданка Фандъкова втвръди тона към основния си опонент Мая Манолова и директно я обвини в лъжа.

  "Не очаквах, че лъжата ще измести разговорите за проектите на София. Една лъжа се тиражира от началото на кампанията, че обществени поръчки ще бъдат изпълнени набързо преди изборите", зяаяви Фандокъва в сутрешния блок на Нова тв.

  Тя за пореден път поясни, че "новият кмет ще има пълното право да приеме сега заложените обществените поръчки, които ще се състоят в края на годината и началото на новата. Една от поръчките е за електробуси – важна мярка за по-голямото използване на градския транспорт и чистотата на въздуха". 

  В предаването "Събуди се" тя заяви, че се притеснява се как се води предизборната кампания – разнасят се книжки, запечатват се пликове по студия.

 • Петък, 30 Август 2019 11:54
  Иво Христов в Ямбол: Ако хората гласуват масово, изборните манипулации губят силата си

  "За да се протестира, се иска характер. Това понякога крие риск за сигурността, за семейството, за прехраната. За да се гласува не се изисква нищо - има тайна стая и хората имат възможност да направят своя избор.

 • Петък, 30 Август 2019 11:54
  Кандидат-кметът на София Сидеров: Не се ли уморихте да ме цензурирате?

  Кандидат-кметът на София Сидеров: Не се ли уморихте да ме цензурирате?

Оставете коментар