Петък, 29 Май 2020

Петък, 30 Август 2019 11:54

ЦИК: Около 20 милиона лева повече са парите за предстоящите местни избори

"Нормално е разходите, необходими за провеждането на изборите през 2019 г., да са се увеличили, включително за секционните избирателни комисии и за общинските избирателни комисии, които от 2011 г. не бяха увеличавани", посочи Александър Андреев

Около 20 млн. лв. е увеличението на предвидените средства за предстоящите местни избори в сравнение с изборите през 2015 г., когато бяха 50.5 млн. лв., заяви в сутрешния блок на бТВ говорителят на ЦИК Александър Андреев.

„70,7 млн. са парите, отпуснати за предстоящите местни избори. Нормално е разходите, необходими за провеждането на изборите през 2019 г., да са се увеличили, включително за секционните избирателни комисии и за общинските избирателни комисии, които от 2011 г. не бяха увеличавани. Това, че не бяха увеличавани не мотивира по никакъв начин членовете на секционните избирателни комисии да участват активно в изборите“, посочи той.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

По думите на Андреев един от основните въпроси, който се поставя на всички избори, е дали са подготвени достатъчно членовете на секционните избирателни комисии, тъй като някои от тях въобще не отиват в изборния ден. Тези, които участват в обученията, ще получат допълнително по 10 лева.

Андреев уточни, че ако имаше машинно гласуване, разходите за вота щяха да са по-големи.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар