Понеделник, 16 Декември 2019
Събота, 31 Август 2019 10:54

Опасност от силни пожари в 19 области на страната

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила на места в 19 области на страната

Индексът обхваща територии от областите София, София - град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Бургас, Добрич, Силистра, Разград, Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Враца.

Екстремалният индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.

Много голям индекс за пожароопасност има в други участъци от същите региони, както и в части от областите Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич, Бургас, Ямбол, Стара Загора, Пазарджик. Този индекс означава, че са възможни много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 31 Август 2019 10:54
  Ураганът Дориан набира сили

  Американският Национален център за ураганите съобщи, че Дориан се приближава към северозападните Бахами вече с постоянна скорост на вятъра от 220 км/ч, набирайки сила над водите на Атлантическия океан

 • Събота, 31 Август 2019 10:54
  Риск от пожари в 21 области

  Предупреждение за екстремален риск от пожари е в сила за днес за 21 области на страната, става ясно от съобщение на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

 • Събота, 31 Август 2019 10:54
  Кеворк Кеворкян: Пушеци

  Няма държава, която да си гори магистралите. Да се фукляви с тях - и да ги гори. Ето и сега: горящо сметище блокира за няколко дни магистрала „Струма“ - какъв великолепен образ на Батака, който обитаваме

Оставете коментар