Понеделник, 25 Май 2020

Сряда, 04 Септември 2019 11:37

Депутатите от "Атака" напускат ПГ на "Обединени патриоти" (видео)

Явор Нотев: Това, което остана от "Обединени патриоти" не е формацията, за която гласуваха българските граждани

Депутатите от "Атака" Николай Александров, Явор Нотев, Станислав Станилов и Маргарита Николова напускат парламентарната група на "Обединени патриоти". Това обяви народният представител от "Атака" Явор Нотев по време на брифинг в кулоарите на парламента.

"Искахме тази среща с вас, за да обявим решението на четирима народни представители да напуснат така наречената група "Обединени патриоти“. Това, което остана от групата не е формацията, за която гласуваха българските граждани“, заяви Нотев.

"Това, което остана след позорното решение за изгонване на лидера на партия "Атака" и председател на парламентарната група, членът на ръководството на парламентарната група Десислав Чуколов и дългогодишния парламентарист г-н Шопов. Напускаме след поредица от действия и решения, които станаха възможни в групата след завръщането на г-н Валери Симеонов в българския парламент. Позорно завръщане след месечни протести, прогонен от изпълнителната власт, той намери място в българския парламент, като че ли тази свещена сграда, е приют за провалени политици", коментира още Явор Нотев.

По думите му Валери Симеонов е започнал да следи стриктно за присъствие в залата, като че ли това е най-важната и фундаментална част. Според него такова поведение не може да бъде търпяно от смислени и отговорни политици.

„Стана така, че се в групата се оказахме рамо до рамо със стожера, идеолога на ангажимента на Република България да заплати 2 млрд. долара по направление не съответно на нашите цели, намерения, споделени от нашите избиратели. 2 млрд., които отиваха за въоръжение, незнайно къде и как. Непоносимостта на такова поведение, беше очевидно. Изгонването на трима членове на парламентарната група на "Обединени патриоти" доведе до намаляването на броя на групата и забележете попадането на групата на четвърто място в българския парламент. Това формално основание, което беше в основата на отчитането на неимоверен успех на обединените български патриоти по време на изборите за парламент, пропадна, беше забравено, безотговорно заличено от решението на парламентарната група в лицето на двете партии - ВМРО и НФСБ", заяви още Нотев.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Депутатът от „Атака“ заяви, че приема като подигравка предложението на новото ръководство на тази група да останат нейни членове, запазвайки своите позиции в парламентарни комисии.

„Депутатите от "Атака" сме заедно тук и сега. И стоим зад нашия лидер, и ще работим за осъществяване на партийната си програма. Тук и сега ние слагаме едно начало на работа на членовете на ПП "Атака", заяви Нотев и напомни, че от всички партии в патриотичната коалиция „Атака“ е с най-дългогодишно присъствие в българския парламент.

Нотев подчерта, че депутатите от „Атака“ остават в българския парламент. Относно това каква позиция ще заемат и дали ще продължат да подкрепят правителството, Нотев посочи, ще реагират съобразно решенията на партията и отношението, което ще формират към конкретни идеи и предложения.

Вижте цялото изявление на „Атака“ във видеото:

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 04 Септември 2019 11:37
  Парламентът прие на първо четене 9% ДДС за ресторанти, хотели и книги

  Парламентът прие на първо четене предложението на ГЕРБ и "Обединени патриоти" за 9% ДДС за ресторанти, хотели и книги. Това бе заложено в общ законопроект на управляващата коалиция. Той бе подкрепен с 107 гласа "за", "против" - 1 и "въздържали се" -68, с което той бе приет. Друго предложение в законопроекта е свързано с осигуряване на ваучери за настаняване с номинална стойност 210 лв. за хората на първа линия в борбата с коронавируса.

  На вниманието на депутатите бяха поставени още пет законопроекта, но всички те бяха отхвърлени. Освен общия законопроект с ГЕРБ, свои подобни законодателни инициативи бяха внесли поотделно НФСБ и ВМРО, но те също бяха отхвърлени.

 • Сряда, 04 Септември 2019 11:37
  ГЕРБ и Патриотите се разбраха за ДДС-то

  Важен коалиционен съвет се е провел тази сутрин в Министерски съвет. Новината съобщи съпредседателят на ПГ на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов по време на брифинг в Народното събрание.

 • Сряда, 04 Септември 2019 11:37
  Парламентът ще заседава извънредно по Закона за здравето

  Народните представители ще решават окончателно дали министърът на здравеопазването или правителството по предложение на здравния министър да има правомощията да обявява извънредна епидемична обстановка в страната

Оставете коментар