Сряда, 23 Октомври 2019
Събота, 07 Септември 2019 10:57

Весела Лечева е кандидатът на БСП за кмет на Велико Търново

Явор Божанков влиза в кметската надпревара за Горна Оряховица. Днес ще стане ясен и кандидатът на левицата за кмет на Пловдив

Депутатът Весела Лечева е кандидатурата на БСП за кмет на Велико Търново. Социалистите издигнаха и колегата ѝ Явор Божанков в кметската надпревара за Горна Оряховица.

Шампионката по стрелба и бивш спортен министър Весела Лечева е единствената номинация, която гласува общинската конференция на БСП във Велико Търново. Старата столица не е имала „червен“ кмет от 20 години.

В ефира на БНР Лечева призова за позитивна кампания и промяна: „Все още има процеси, които задържат развитието на Велико Търново“.

„Стремим се ГЕРБ да бъде свалена от власт“, коментира Георги Свиленски от Изпълнителното бюро на БСП. По думите му, целта на БСП е минимум удвояване на кметовете, които имамет до момента, и удвояване на броя на общинските съветници.

Във Великотърновска област в Павликени, Сухиндол, Стражица и Полски Тръмбеш БСП подкрепя досегашните си кметове, а в Златарица издигна кандидатурата на световния шампион по борба Михаил Ганев.

В Свищов БСП и ГЕРБ се обединяват около досегашния кмет Генчо Генчев.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Градската конференция на БСП ще избира днес кандидатът за кмет на Пловдив, както и листата с кандидатите за общински съветници за предстоящия вот. Социалистите ще приемат и предизборна платформа за местните избори. Съгласно Устава на БСП вотовете са тайни и се провеждат след обсъждане на кандидатурите.

През седмицата Националният съвет утвърди излъчените от районните конференции кандидати на БСП за районни кметове в Пловдив.

Депутатът от левицата Крум Зарков коментира, че БСП може да издигне свой кандидат за кметският пост в София. Пред Нова ТВ той отново заяви, че решението дали БСП ще подкрепи, или не Мая Манолова ще бъде взето на 11-и септември. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар