Вторник, 22 Октомври 2019
Петък, 13 Септември 2019 11:20

Съдът остава за постоянно в ареста собственика на "ТАД Груп"

Адвокатът на Иван Тодоров заяви, че решението е очаквано, въпреки, че в делото няма доказателства Тодоров да е склонявал Бойков да проникне в данните на НАП.

Апелативният специализиран наказателен съд остави за постоянно в ареста собственика на „ТАД Груп“ Иван Тодоров. Той е обвинен в подбудителство към кибертероризъм на служителя си Кристиян Бойков, който е сочен като извършител атаката срещу базата данни на НАП.

Според второто обвинение Тодоров е ръководител на организирана престъпна група. Съдът прие, че обвиненията се опират върху достатъчно доказателства. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Адвокатът на Иван Тодоров Ина Лулчева заяви, че решението е очаквано, въпреки, че в делото няма доказателства Тодоров да е склонявал Бойков да проникне в данните на НАП. Не е посочено и какви действия е извършила престъпната група, което според нея е притеснително.

Решението на Апелативния спецсъд е окончателно.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 13 Септември 2019 11:20
  Шефката на НАП била на Мачу Пикчу при хакването на агенцията

  Буквално на Мачу Пикчу – на екскурзия в Перу е била шефката на НАП Галя Димитрова в момента, в който България разбра, че крехката и аматьорски изградена система на данъчната администрация е хакната, пише ”19 минути”.

 • Петък, 13 Септември 2019 11:20
  Започва съдебният процес за Царските конюшни

  Съдебният процес по делото за Царските конюшни срещу областния управител на Софийска област Веселин Пенев и лицензирания оценител на държавните имоти Юлия Цекова стартира на 3 октомври 2019 г., предаде БГНЕС

 • Петък, 13 Септември 2019 11:20
  Пуснаха под домашен арест Маринела Арабаджиева

  Поради здравословни проблеми специализираният наказателен съд реши да пусне под домашен арест бизнесдамата Маринела Арабаджиева

Оставете коментар