Сряда, 08 Юли 2020

Вторник, 17 Септември 2019 13:36

ОИК Етрополе отряза „Атака“ за изборите. Кой им нареди?

„Атака“ подаде жалба в ЦИК

Председателят на Общинската избирателна комисия в Етрополе от квотата на ГЕРБ Ивелина Атанасова отряза „Атака“ от участие в местните избори в града. Въпреки че документите на партията бяха подадени според изискванията на ЦИК и в срок, Атанасова напълно тенденциозно и с измислени т. нар. забележки отказа да регистрира политическата формация. По този начин шефката на ОИК Етрополе Ивелина Атанасова от ГЕРБ наруши конституционните права на българските граждани, като ги лиши от право на избор за предстоящите местни избори през октомври.

Партия „Атака“ подаде жалба с вх. № МИ-10-96 до Централната избирателна комисия, с която настоява тенденциозното решение на ОИК Етрополе да бъде отменено и партията на Сидеров да бъде регистрирана веднага за участие в избора за общински съветници.

Партия „Атака“ е подала коректно попълнени документи и отказът на ОИК Етрополе, с председател Ивелина Атанасова, е в разрез с нормативните и законовите изисквания за местния вот. В българското законодателство не е записано, че ОИК може да определя срок за отстраняване на несъответствия в минути, а е записано, че това се случва не по-късно от крайния срок за регистрация, който беше в 17 часа на 16 септември. Дори в конкретния случай ОИК Етрополе трябва да започнат нова регистрация, щом измисленият им и невъзможен за спазване срок за отстраняване на предписания не е спазен.

От „Атака“ питат кой нареди на председателя на ОИК Етрополе Ивелина Атанасова да откаже регистрация на партията .

„Атака“ иска оставката на Ивелина Атанасова от ОИК Етрополе заради тенденциозното й отношение спрямо партията и нарушенията, които съзнателно извърши само и само да не допусне „Атака“ до участие на изборите в Етрополе.

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 17 Септември 2019 13:36
  Борисов се яви на разпит в прокуратурата

  За даване на показания са привикани и двама от ГЕРБ

 • Вторник, 17 Септември 2019 13:36
  Заговорът срещу Корнелия Нинова

  Георги Атанасов: Така наречените червени феодали, сенатори или сиви кардинали разтягат локуми около „колективната традиция" на Столетницата, уж пренебрегната от председателката, но болката им е, че Нинова ги отряза от парламентарната ведомост, за която бяха абонирани близо две десетилетия

 • Вторник, 17 Септември 2019 13:36
  ПЕРБ на Цветанов

  Кеворк Кеворкян: Очертава се ведрата перспектива ГЕРБ да се разрои пестеливо – и да се появи новата ПЕРБ, „Послушници за европейско развитие на България“

Оставете коментар