Понеделник, 06 Юли 2020

Сряда, 18 Септември 2019 20:40

Прокуратурата разследва лидера на ВМРО - Гоце Делчев за смъртта на момиче

Д-р Петър Шопов и д-р Иван Канелов са обвинени в немарливост при изпълнение на медицинската си професия

Окръжна прокуратура Благоевград е привлякла като обвиняеми двама известни лекари от Гоце Делчев – д-р Петър Людмилов Шопов – началник отделение “Ортопедия и травматология”, и д-р Иван Димитров Канелов – хирург-ординатор в Хирургично отделение. Д-р Канелов е и общински ръководител на ВМРО в Гоце Делчев.

Двамата са обвинени за това, че през месец юли 2013 са причинили смъртта на Мария Милушева Темова на 16 години, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност – упражняване на медицинска професия, представляваща източник на повишена опасност, престъпление по чл. 123 ал.1 НК, съобщава сайтът  pirinsko.com

Winbet - победата е емоция! (18+)

Припомняме трагичния инцидент отпреди 6 години. Тогава 17-годишната Мария Темова пада от колело. Девойката незабавно била закарана в болницата в Гоце Делчев и приета в отделението по травматология в МБАЛ "Иван Скендеров", където лекуващи лекари са били обвинените към днешна дата д-р Шопов и д-р Канелов. Според родителите поставената от тях диагноза била счупване на горната част на бедрото. Там момичето останало на лечение няколко дни, но вместо да се подобри, състоянието му се влошило. Това наложило спешното транспортиране на девойката в "Пирогов".

През 2013 г. пред сайта "Инфомрежа” д-р Иван Канелов коментира: „Когато направихме операцията, установихме, че момичето е получило много тежка инфекция - сепсис, и незабавно го транспортирахме в "Пирогов".

За 14 дни в "Пирогов" момичето е претърпяло 12 операции, тъй като целият организъм бил натровен след тежката инфекция. Въпреки тежката борба на лекарите за живота й, Мария издъхва на 29 август 2013 г.

Родителите са категорични, че вина за смъртта на детето им носят медиците в болницата в Гоце Делчев, поради поставяне на грешна диагноза и провеждане на грешно лечение.

След шест години двамата лекари са привлечени като обвиняеми поради немарливо упражняване на медицинската професия.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар