Петък, 03 Юли 2020

Понеделник, 23 Септември 2019 11:15

Христо Проданов: България се управлява с кражби и разпродажби

Страната e хваната в режим, с който трябва да се борим, заяви зам.-председателят на „БСП за България”

"Независимостта не е константна и може би неслучайно на 111-та годишнина от обявяването на Независимостта на България страната ни е на 111-то място по свобода на медиите". Това каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов пред БНТ. Той коментира, че затова е логично да си зададем въпроса независима ли е България и къде се взимат важните за страната ни решения  - в държавните ни институции или някъде извън България. 

Проданов каза още, че според Конституцията в България има разделение на властите. "Независими ли са обаче законодателната, изпълнителната и съдебната власт или са подчинени на един човек? Независима ли е и четвъртата власт - медиите, след като на един журналист му се казва, че няма да си намери работа в нито една медия?", попита той.

Социалистът заяви, че България е обхваната от режим, с който трябва да се борим.  "Никой не саботира правителството, то само се саботира, защото скандалите са неспирни. Те съпътстват работата на управляващите и живота на обществото ежедневно. Те вече са толкова много, че човек трудно може да ги запомни, а  държавата се управлява с кражби и разпродажби, които рано или късно излизат наяве", категоричен бе Христо Проданов.

"Състезанието за местните избори трябва да бъде за политики, обърнати към българските граждани, а не борба за власт. Не съм чул, обаче нито една друга партия да има предизборна платформа с основни акценти, за това как ще работят техните представители след изборите", коментира още Христо Проданов. Той добави, че единствено БСП е дала ясен знак пред обществото, че има идея и визия за това как трябва да се управляват българските общини. "На много места БСП се явява с непартийни кандидати, които имат доверието на хората и са носители на промяната", каза още Христо Проданов. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

По повод подкрепата, декларирана от БСП за кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, Проданов подчерта, че ако една политика е базирана на платформа, идеи и програма, тогава няма нищо лошо в това една партия да подкрепи независим кандидат. "Мая Манолова е борбен човек, а с енергията и силата си тя предаде смисъл на институцията омбудсман", коментира още социалистът.

Във връзка с предложението на БСП за съставяне на анкетна комисия за случая със спирането на БНР, Христо Проданов обясни, че социалистите са внесли предложението си в парламента. Оттук нататък в ръцете на председателя на парламента е кога ще го внесе за гласуване. 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар