Понеделник, 20 Януари 2020
Вторник, 24 Септември 2019 15:42

Проф. Паскал Желязков е новият изпълнителен директор на БАБХ

Проф. д-р Паскал Желязков, д.в.м е новият изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Това съобщиха от пресцентъра на БАБХ.

Заеманата от него позиция до момента е директор на Национален Диагностичен Научноизследователски Ветеринарномедицински Институт „Проф. Д-р Г. Павлов“.
Проф. Желязков има дългогодишен опит като ръководител на структури с научноизследователска, диагностична и аналитична дейност. Бил е началник отдел в Център за оценка на риска, директор на Национална научноизследователска станция по ловно стопанство, биология и болести по дивеча, както и зам.-генерален директор в Национална Ветеринарномедицинска Служба.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Има над 90 научни публикации и научни доклади. По образование е ветеринарен лекар, завършил е Висшия Институт по зоотехника и ветеринарна медицина гр. Стара Загора. Владее английски и руски език.

Назначен е и нов заместник-изпълнителен директор д-р Марияна Шумова, която към момента изпълнява длъжността началник отдел в дирекция „Граничен контрол“. Д-р Шумова е изпълнявала и длъжността директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. Тя ще заеме позицията на доц. д-р Тодорка Янковска-Стефанова, д.в.м.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 24 Септември 2019 15:42
  БАБХ въвежда нови стандарти за кюфтета

  Чиновници от агенцията заменят мазнините с вода в рецептурника за скарата

 • Вторник, 24 Септември 2019 15:42
  БАБХ откри нови 21 тона птиче месо от Полша със салмонела

  Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи пратка с птиче месо от Полша за България, замърсена със салмонела.

 • Вторник, 24 Септември 2019 15:42
  БАБХ е пропуснала 7 предупреждения за салмонела

  БАБХ е пропуснала 7 предупреждения за салмонела, заяви пред БНР д-р Сергей Иванов от Активни потребители във връзка с опасността от заразяване със салмонела, след като стана ясно, че най-малко 100 тона пилешко месо, внос от Полша и заразено с бактерията, са стигнали до българския пазар

Оставете коментар