Понеделник, 24 Февруари 2020

Събота, 28 Септември 2019 10:10

Помпео: Русия и САЩ са в състояние да се върнат към конструктивно взаимодействие

По време на срещата Лавров подчерта безсмислеността на санкциите срещу Русия

Русия и САЩ са в състояние да се върнат към конструктивни ангажименти, въпреки различията между Москва и Вашингтон. Това заяви държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео след среща с руския външен министър Сергей Лавров в кулоарите на 74-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, съобщи ТАСС.

„Срещнах се с външния министър Сергей Лавров днес, за да обсъдим двустранните проблеми и други глобални въпроси, включително контролът над оръжията. Въпреки, че има зони, в които има напрежение с Русия, трябва да намерим път напред. Работили сме заедно преди, можем да го направим отново", написа държавният секретар в „Туитър“.

По време на срещата руският външен министър Сергей Лавров подчерта безполезността на санкционния натиск върху Москва.

Обсъден беше широк спектър от въпроси в съвместния дневен ред. Лавров подчерта, че Русия е отворена за диалог със САЩ в различни области, но конструктивното сътрудничество е възможно само въз основа на зачитането на взаимните интереси на двете страни, съобщи ТАСС, позовавайки се на руската дипломатическа служба.

В тази връзка бе отбелязана безполезността на опитите за санкции и всякакъв друг натиск върху страната ни, който само подкопава перспективите за двустранно сътрудничество в интерес на решаването на ключови глобални проблеми и подкопава глобалната сигурност“, информират още от външното министерство на Руската федерация.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар