Сряда, 23 Октомври 2019
Вторник, 01 Октомври 2019 11:49

Корнелия Нинова: Можем да превърнем Благоевград от символ на корупция в символ на благополучие

Весела Лечева: Аз съм търновка и родният ми град е изключително важен за мен

“Първият ми мандат като депутат беше тук - труден, но пълноценен, с много човешки приятелства, останали и до днес. Където и да бях след това, част от сърцето ми остана в Пиринския край. Боли ме, че Благоевград не развива възможностите и потенциала, които има –човешки, икономически, за наука, за производство, за култура. Тук има хиляди млади хора- студенти. Боли ме, че при тези възможности за развитие, тук е една от най-ниските средни работни заплати в страната. Искаме този потенциал да се използва и да превърнем Благоевград от символ на корупция в символ на благополучие за благоевградчани”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Благоевград, където бе, за да подкрепи и открие кампанията на кандидата за кмет Румен Томов и листата за общински съветници на БСП.

По думите й предизвикателството пред кандидатите е да върнат достойнството на благоевградчани и да реализират перспективата за града. “Всеки може да се открие в програмата на нашите кандидати и себе си, и семейството си. Искаме общинско, държавно здравеопазване. Искаме не концесии, а общински дружества, за да бъде услугата за вас по-евтина. Искаме общински жилища за младите семейства, професионални училища и подготовка, обвързана с икономиката, за да могат младите хора да работят тук. Вижте социалната програма, която предлагаме - безплатни детски градини, грижа за младите семейства и възрастните хора”, обясни Нинова.

Тя обърна внимание и на друго предложение от програмата за Благоевград, което може да помогне за разрешаване на проблема с медицинските кадри. “От няколко седмици при нас идват медицински сестри, изключително тревожни от това, което се случва в сектора. Те не се борят само за заплатите си. Най-голямата им тревога е, че медицинските кадри изчезват. От дълго време говорим за това и никой от управляващите не прояви интерес. Видях голяма част от решението в програмата на Румен Томов за Благоевград, където пише - всички власти с общи усилия ще увеличим бройките за медицински сестри, за акушерки в университета тук и ще открием нова специалност - парамедици. Една прекрасна идея, която може да тръгне от Благоевград и да дадете нещо, от което цяла България има нужда”, каза още Нинова.

“Този отбор от кандидати за общински съветници, който съчетава енергията на младостта и мъдростта на опитните общинари е гаранция за успех. Благодаря на инициативния комитет, които издигнаха Румен за кандидат, поздравявам партията, че намери сили да го подкрепи. Сигурна съм, че заедно можем да върнем достойнството на Благоевград. На добър час и успех!”, заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Весела Лечева: Велико Търново е национално богатство и емблематичен град за България и затова трябва да има своето достойно място по отношение на икономическите му показатели и благосъстоянието на великотърновци.

„Велико Търново има нужда от нова енергия и различно управление, което не зависи от корпоративни и  лобистки интереси и партийни централи. Управление с размах, воля и характер. Аз съм търновка и родният ми град е изключително важен за мен. В Търново съм израснала и формирах качествата си под грижите на моите възпитатели и учители“. Това каза кандидатът за кмет на община Велико Търново Весела Лечева пред Нова телевизия. Тя добави, че Велико Търново е национално богатство и емблематичен град за България и затова трябва да има своето достойно място по отношение на икономическите му показатели и благосъстоянието на великотърновци. „Велико Търново трябва да успява, както съм успявала и аз.  Разчитам на почтена, ясна и открита кампания, защото има много ясни политики и цели, които трябва да покажем пред хората“, категорична бе Лечева.

Весела Лечева каза още, че за да се чувстват жителите на Велико Търново добре и за да живеят добре е изключително важно какви са икономическите показатели на общината. „Днес Търново е с показатели под средните за страната. Доходите са един от най-големите проблеми за жителите на града. Самите те го наричат град на 500-те лева“, коментира тя. Кандидатът за кмет поясни, че това се случва заради липсата на управленски капацитет и невъзможността да се определят икономическите възможности на града. „Много ясно трябва да бъдат формулирани предимствата на града, които да дадат перспектива на Велико Търново. Едно от тях е туризмът, който може да носи добри доходи и възможности за жителите на Велико Търново. Той води след себе си съпътстващи дейности и услуги. Ако достигнем средните за България нива, в града ще влизат 25 млн. лв. Днес обаче един турист оставя следно 65 лв. дневно за престоя си в града. Това е четири пъти по-малко от средните за страната нива и вместо 25 млн. лв., в града остават само 5 млн. лв.“, каза още Весела Лечева. Тя коментира, че общината няма изградена стратегия за развитие на туризма и се работи на парче. Лечева обърна внимание и на демографския проблем в града, който по думите й се задълбочава. Тя припомни, че в програмата на левицата се предлага специален социален пакет, който да осигури грижа и подкрепа за младите семейства.

Кандидатът за кмет на Велико Търново от левицата посочи още, че културно-историческо наследство e най-ценният капитал на обществото. Весела Лечева каза, че за неговото опазване и възстановяване не са били осигурени достатъчно средства и програми.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар