Събота, 30 Май 2020

Вторник, 01 Октомври 2019 11:54

Окръжна прокуратура-Смолян подкрепи Иван Гешев и кандидатурата му

Желанието ни е изборът да се извърши от независимата съдебна власт, като се игнорират опитите за влияние и всякакви политически внушения и инсинуации, пишат прокурорите от Смолян

По повод откритата процедура за избор на главен прокурор на Република България, на основание чл. 173, ал. 1 и ал. 8 от ЗСВ, заявяваме безрезервната си подкрепа за кандидатурата на г-н Иван Гешев. Това заявиха в декларация прокурорите от Окръжна прокуратура-Смолян по повод кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

В лицето му ние виждаме колега, който има решителността, знанията и възможностите да заеме тази позиция, като с работата си до момента е показал, че има намерението и може да защити имиджа на прокуратурата, позиционирането й в съдебната власт и продължаване на провеждането на реформата в прокуратурата, започната от г-н Сотир Цацаров. Неговото издигане за кандидат за главен прокурор е в съответствие и с вижданията на голямата част от колегите в страната, че главният прокурор трябва да е от професионалните редици на прокуратурата.

Предвид това подкрепяме изцяло кандидатурата на г-н Иван Гешев за главен прокурор на Република България и желанието ни е изборът да се извърши от независимата съдебна власт, като се игнорират опитите за влияние и всякакви политически внушения и инсинуации.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар