Събота, 11 Юли 2020

Неделя, 13 Октомври 2019 11:40

Задържаха в Гърция български автомобил с 20 нелегални мигранти

Във вана с хасковска регистрация са намерени нелегални мигранти, влезли в Гърция през сухопътната граница с Турция

Гръцката полиция задържа автомобил с българска регистрация с 20 нелегални мигранти. Арестуван е шофьорът на българската кола с обвинение за трафик на хора. 

Ванът с хасковска регистрация не и спрял за полицейска проверка до Кавала. Преминал през поставените от полицията заграждения и с много висока скорост се отправил по посока Солун. За да не предизвика катастрофа, властите предупреждават пътуващите автомобили да се отстранят от трасето и започва преследване с десет полицейски коли. При навлизането на колата в града е била принудена от полицията да спре. Предварително полицаите са били изключили светофарите на кръстовищата и отстранили от тях останалите автомобили. Във вана с български номера са намерени 20 нелегални мигранти, влезли в Гърция през сухопътната граница с Турция, съобщава БНР.

Полицията не посочва дали шофьорът на колата е българин. Това го потвърждават очевидци на ареста.

Магистралата от границата с Турция до Солун е под засилен полицейски контрол в акция срещу нелегалния трафик на хора. Проверяват се денонощно всички коли, за които има съмнение, че може да превозват мигранти. Полицията има информация, че цената на трафика до Солун е над 2 хиляди евро на човек.

Арестуваните са предадени на прокуратурата в Солун.

Припомняме, че тази седмица премиерът Бойко Борисов увери, че мигрантският натиск на нашата граница е нулев. Военният министър Красимир Каракачанов от своя страна заяви, че Гранична полиция и армията имат готовност да засилят контрола на границата, но това сега не се налагало.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар