Сряда, 03 Юни 2020

Сряда, 16 Октомври 2019 10:04

Джок Полфрийман е на свобода и без документи, отправи нападки към съдиите

Ще трябва да си направят отвод или да се търсят от чужбина, каза убиецът на Андрей Монов по отношение на съдиите, ако върнат делото му за ново разглеждане

Австралиецът Джок Полфрийман се намира в София, след като беше пуснат от центъра за настаняване на мигранти в Бусманци.  Това заяви пред bTV неговият адвокат Калин Ангелов. Той ще може да остане на избран от него адрес, но няма да може да напуска страната, защото австралийските му документи ще бъдат отнети. Ще трябва да се разписва в полицията веднъж седмично.

"Аз разбрах от него в 17:45 ч., че го пускат. Никой от българските власти официално не ме е уведомил. В Бусманци също са били изненадани от новината”, каза в "Тази сутрин" Калин Ангелов.

"Нямаме никакъв официален документ от българските власти кой е взел паспортът му и къде стои. В момента той няма никакви документи”, каза още адвокатът му.

По думите му е силно преувеличена бройката на телефоните, които се твърди, че са били у него. Според Ангелов Полфрийман е имал два телефона, единият от които е счупил. "Предполагам, че го е направил, защото не е искал някой да му гледа личната поща", допусна адвокатът на Джок Полфрийман.

При излизането си снощи австралиецът заяви, че няма намерение да напуска страната и ще остане при приятели. Той отново потвърди, че планира да работи, за да изплаща обезщетението от 400 000 лева на семейството на убития от него Андрей Монов, за чието убийство беше осъден.

Джок Полфрийман обаче смята, че ако върнат делото му за ново разглеждане, всеки съдия ще трябва да си дава отвод, защото няма да е безпристрастен след медийния шум и ще трябва да се намерят съдии от друга държава.

 "Всички съдии ще трябва да си направят отвод след толкова много медийно внимание. Ще трябва да търсят съдии от чужбина", добави той. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Три пъти съм излизал в  отпуска от затвора и съм излизал навън съвсем сам", призна той и поясни, че е бил без надзор или пък гривна. Той бе помолен да каже нещо на родителите на Андрей Монов, който уби, но Полфрийман каза: "Много дълбока и дълга тема е. Няма да я коментирам".

„Паспортът на Джок Полфрийман е при нас. В закона за чужденците е записано, че документите на чужденец могат да бъдат временно отнети, когато има заповед за експусиране”. Това заяви директорът на Дирекция „Миграция“ ст. комисар Николай Николов на извънреден брифинг.

„Към момента е спряно изпълнението на заповедта за експулсиране до отстраняване на пречките”, каза още той.

Относно обиска, от който се оплака австралиецът, Николов обясни, че това е стандартна практика за обиск на дома за настаняване на бежанци. „Направена е проверка на помещението, в което той е бил. Това е превантивно, проверката е рутинна”, каза той.

Вчера българската страна е уведомена от посолството на Австралия, че Полфрийман е получил документа си за самоличност. По думите на Николов паспортът на Полфрийман ще му бъде върнат, когато има влязло в сила съдебно решение.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар