Петък, 29 Май 2020

Сряда, 16 Октомври 2019 11:00

Магистрати от ЕС са у нас по линия на програмата за обмен на Европейската мрежа за съдебно обучение

В разменното обучение, което ще продължи до 18 октомври, седем магистрати от Германия, Белгия, Литва, Испания и Франция гостуват на българската прокуратура

Седем магистрати от Германия, Белгия, Литва, Испания и Франция са във Варна по линия на програмата за обмен за 2019 г. на Европейската мрежа за съдебно обучение, която се финансира от Европейския съюз.

В разменното обучение,  което ще продължи до 18 октомври, на варненската съдебна система гостуват прокурори от окръжните прокуратури в германските градове Майнц и Кемниц, окръжният прокурор на  Каунас, Литва, прокурор от дирекцията по наказателни дела и помилвания на Министерството на правосъдието на Франция, прокурори от Районната прокуратура в Мадрид и  Брюксел. В програмата участва и съдия от районния съд във Франкфурт, Германия. Целта на обмена е запознаване със съдебната система на съответната държава – членка на Европейския съюз.

До момента гостуващите във Варна европейски прокурори са посетили Окръжната прокуратура. Там изпълняващият функциите административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжната прокуратура Радослав Лазаров е запознал европейските магистрати с особеностите на българската съдебна система.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Гостите са посетили и Окръжния следствен отдел, областната служба „Изпълнение на наказанията“ и ОД на МВР във Варна. Предстои магистратите от Европейския съюз да посетят варненския затвор като място за изтърпяване на наказанията „Лишаване от свобода“.

Гостуващите магистрати по програмата ще посетят днес Археологическия музей във Варна и ще се запознаят с историята на морския град, съобщават от прокуратурата.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар