Събота, 22 Февруари 2020

Вторник, 29 Октомври 2019 11:41

Поредно заседание по делото „КТБ”

Основният свидетел Бисер Лазов продължава да отговаря на въпроси на прокуратурата

Поредно заседание на Специализирания съд по делото „КТБ”. Вече месец и половина основният свидетел на прокуратурата - Бисер Лазов, отговаря на въпроси на държавното обвинение. Бившата дясна ръка на банкера Цветан Василев подробно обяснява отделни сделки и създаването на фирми, през които се смята, че е източена банката. Някои от транзакциите са извършени преди повече от 10 години, сочат показанията на Лазов.

След като обвинението уточни всички въпроси, които има към Лазов на ход са адвокатите на 18-те подсъдими.

Очаквайте подробности.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 29 Октомври 2019 11:41
  Висшият съд в Белград: Разглеждаме молбата за екстрадирането на Цветан Василев

  Висшият съд в Белград съобщи, че разглежда допълнителната молба на българската прокуратура за екстрадирането на избягалия в Сърбия банкер Цветан Василев.

 • Вторник, 29 Октомври 2019 11:41
  Бивш сръбски премиер: Цветан Василев финансира Вучич и Дачич

  Изявлението му идва само ден след като главният прокурор Иван Гешев поиска от европейските институции съдействие за екстрадирането на Цветан Василев, който от 6 години се укрива в Сърбия

 • Вторник, 29 Октомври 2019 11:41
  Гешев изпрати писма до европейските институции заради бавещата се екстрадация на Цветан Василев

  Главният прокурор на България Иван Гешев изпрати писма до Генералния секретариат на Съвета на Европа и до Европейския комитет по проблемите на престъпността, с които отново ги сезира за възникналите трудности по изпълнението на изпратените до сръбските власти две молби за екстрадиция на Цветан Василев, съобщиха от държавното обвинение.

  „Липсата на окончателно съдебно решение на компетентните власти на замолената държава - Република Сърбия  по този конкретен случай, във връзка с водено от българските власти наказателно производство срещу българския гражданин Цветан Василев поставя под съмнение ефективното приложение на Европейската конвенция по отношение на  задълженията на произнасянето на замолената държава в разумен срок“, пише в писмото на главния прокурор.

  В него се напомня, че към настоящия момент са изтекли близо 5 години и 6 месеца от изпращането до сръбските власти по съответния ред на първоначалната молба, както и 4 години и 8 месеца от изпращането на допълнителната молба за екстрадиция на въпросното лице.

Оставете коментар