Понеделник, 25 Май 2020

Петък, 08 Ноември 2019 17:25

Чуколов към вътрешния министър: Полицаите трябва да спазват закона, а не разпорежданията на служител в ОИК

От отговора на министър Маринов стана ясно, че нареждане за недопускане на Сидеров и негови колеги е било издадено от шефа на ОИК – София, Полина Витанова

Народният представител от „Атака” и зам.-председател на партията Десислав Чуколов пита вътрешния министър Младен Маринов защо и с чия заповед Сидеров, депутати и кандидати за общински съветници и районни кметове не бяха допуснати до зала „Арена Армеец” в изборната нощ на 27 октомври.

Тогава представители на искаха да наблюдават процеса по обработването на изборните протоколи, за да бъде сведена до минимум възможността за манипулиране на резултатите, тъй като в партийната централа са постъпили редица сигнали за нарушения в изборни секции в цялата страна. Те обаче бяха спрени със стена от над 20 полицаи и не бяха допуснати да се възползват от правата, които Изборният кодекс им дава, да присъстват в помещението за обработване на изборните документи. Чуколов напомни и че малко по-рано същия ден секционен представител на ДПС издърпа бюлетината от ръцете на един от кандидатите за общински съветници от „Атака”.

От отговора на вътрешния министър Маринов стана ясно, че нареждане за недопускане на Сидеров и негови колеги е било издадено от шефа на ОИК – София, Полина Витанова. Не стана ясно дали нареждането е устно специално за Сидеров, или недопускане на кандидатите и техни представители фигурира в изготвения план между ОИК и МВР.

В реплика към министъра Чуколов посочи, че „Атака” е партия, която защитава интереса си и този на гласоподавателите си”. По думите му това, че ОИК или ЦИК решават нещо, то не е със силата на закон, какъвто се явява Правилникът на парламента, според който депутатите имат право на достъп до всички обществени институции в страната.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 08 Ноември 2019 17:25
  МВР: Причината за смъртта на журналиста Георги Александров е удавяне

  Досъдебното производство работи по две основни хипотези - нещастен случай и самоубийство.

   

  Никакво съмнение нямаме за причината за смъртта. Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов на извънреден брифинг във Варна по повод смъртта на варненския журналист Георги Александров.

  Причината за смъртта е удавяне, сочат резултатите от аутопсията. Установени са травми, в следствие на падане. Не са открити никакви медицински находки и травми, които да са причинени от насилие. Досъдебното производство работи по две основни хипотези - нещастен случай и самоубийство.

 • Петък, 08 Ноември 2019 17:25
  Предотвратено е покушение срещу магистрат във Враца

  „При операцията на ГДБОП и спецпрокуратурата е била разкрита подготовка за поставяне на взривно устройство в автомобила на съдия“, уточни Ивайло Иванов

 • Петък, 08 Ноември 2019 17:25
  Задържаха бракониери, безчинствали с години в Тетевенския Балкан. На ход е прокуратурата

  След предприетите действия на шефа на полицията в Тетевен Светослав Съев бракониерският лов в курортното с. Рибарица е преустановен. Ще сложи ли прокуратурата край на покровителстването на бракониерите в района?

Оставете коментар