Петък, 03 Юли 2020

Събота, 16 Ноември 2019 13:03

Социалисти се отричат от подписка за оставка на Нинова

Във връзка с медийни публикации, съдържащи доклад и подписка с искане за оставки на ръководството на БСП, членове на левицата сигнализираха в централата на партията, че нито са полагали подписа си под такъв текст, нито са дали устно съгласие името им да присъства сред изброените. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

От партията уточняват, че социалистите са разбрали за текста и присъствието им в списъка от имена от медиите.

Вчера излезе информация, че петдесет социалисти искат отново оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова, Изпълнителното бюро на партията и предизборния й щаб.

Мотивите - заради резултатите на местните избори.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

В документ, озаглавен "Обективен прочит" те изтъкват, че партията не е повишила присъствието си в страната, а е повторила резултатите от изборите през 2015 г., когато има 60 кметове на общини и 930 общински съветници, докато сега има 58 кметове на общини и 1006 съветници.

Документът е подписан от 23-ма, след които бившите лидери на БСП Сергей Станишев и Михаил Миков, от Атанас Мерджанов, Ангел Найденов, Димитър Дъбов, Георги Божинов и Борислав Гуцанов, както и от настоящи депутати от левицата като Валери Жаблянов, Красимир Янков, Антон Кутев, Лало Кирилов и Дора Янкова.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар