Вторник, 26 Май 2020

Петък, 06 Декември 2019 16:17

Караянчева потъпка свободата на словото, отказа достъп на АЛФА ТВ

Това на практика означава, че е спрян достъпът на телевизията на "Атака" до една от най-важните институции в България

Председателят на българския парламент Цвета Караянчева изпрати официална позиция до ръководството на АЛФА ТВ, с което отказва достъп до сградата на Народното събрание на журналиста Радослава Маринова, както и на оператора на медията Владислав Радославов.

Припомняме, че  именно Радослава Маринова беше журналистът, на когото депутатът Петър Петров от НФСБ зададе скандалния въпрос „Вие с какво бельо дойдохте днес?” Просташката „шега” на Петров дойде като отговор на въпроса на Маринова „Защо Обединените патриоти не спазиха предизборната си програма и не подкрепиха предложението за 300 лв. минимална пенсия в пленарна зала?”

Парламентарно представените партии, включително и ГЕРБ, както и министърът на културата Боил Банов заклеймиха сексуалните намеци на Петров от НФСБ, но въпреки това депутатът не беше санкциониран от Комисията по етика към парламента.

Преди няколко месеца по искане на патриотите беше отнета акредитацията и на журналиста Николай Караколев. Това на практика означава, че е спрян достъпът на АЛФА ТВ до една от най-важните институции в България.

Ето и писмото, което бе изпратено до АЛФА ТВ:

Снимка на Пресцентър АТАКА.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 06 Декември 2019 16:17
  Да припомним видимите резултати за 10 години управление на ГЕРБ

  Според зам-председателя на БСП Кирил Добрев Европейската комисия е показала, че е наясно с проваленото управление на българското правителство

 • Петък, 06 Декември 2019 16:17
  Парламентът прие на първо четене 9% ДДС за ресторанти, хотели и книги

  Парламентът прие на първо четене предложението на ГЕРБ и "Обединени патриоти" за 9% ДДС за ресторанти, хотели и книги. Това бе заложено в общ законопроект на управляващата коалиция. Той бе подкрепен с 107 гласа "за", "против" - 1 и "въздържали се" -68, с което той бе приет. Друго предложение в законопроекта е свързано с осигуряване на ваучери за настаняване с номинална стойност 210 лв. за хората на първа линия в борбата с коронавируса.

  На вниманието на депутатите бяха поставени още пет законопроекта, но всички те бяха отхвърлени. Освен общия законопроект с ГЕРБ, свои подобни законодателни инициативи бяха внесли поотделно НФСБ и ВМРО, но те също бяха отхвърлени.

 • Петък, 06 Декември 2019 16:17

Оставете коментар