Вторник, 07 Април 2020

Вторник, 17 Декември 2019 14:54

Министър Младен Маринов: Разширяваме проверките в лечебните заведения

Проверките за нарушенията в болниците вървят повече от година. След вчерашната среща на медицинските сестри с премиера Бойко Борисов, ще бъдат добавени още лечебни заведения.

Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов, след награждаването на отличените в церемонията за полицай на 2019 година, предаде БНТ.

"Проверките вървят повече от година и половина - две, вече има и реализирани операции. Като политика на министерството, това е една от линиите, по които усилено работим, тъй като това е основен проблем за качеството на здравеопазването и цената му“, заяви министър Младен Маринов и подчерта, че те разследват престъпления и установяват нарушения.

По думите му законодателите трябва да направят така системата, че да изключат възможности за злоупотреби в нея.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Има много сигнали. По тях работи Главна дирекция „Национална полиция“ и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, посочи Маринов.

Той подчерта, че не може да се говори за пробойни в цялата система, защото всеки престъпен акт е дело на конкретно лице.

Маринов уточни още, че в проверките влизат и онези, свързани с фалшивите ТЕЛК решения.

Младен Маринов коментира и вчерашния инцидент на една от площадките на АЕЦ „Козлодуй“, при която загинаха хора:

„Там става въпрос за производствена авария. В такива случаи се води следствие, което не е от компетенциите на МВР, но става въпрос за авария, свързана със строително-монтажни дейности, която, за радост, не е свързана с изтичането на радиоактивни вещества", каза той.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 17 Декември 2019 14:54
  Каква е съдбата на тежко болните НЕ от Covid-19?

  Миналата нощ журналистката Елена Дюлгерова разпространи във Фейсбук апел към медиите за помощ относно медицинския казус със съпруга ѝ, който е бил докаран от „Спешна помощ” в Окръжна болница „Св. Анна” с влошено състояние след прекаран инсулт. Не е приет за лечение с мотива, че „състоянието му не е извън нормите”.

 • Вторник, 17 Декември 2019 14:54
  Делян Пеевски дари още 300 000 лева на 18 болници

  Уникредит Булбанк и Shell дадоха по 100 000 лева, "Лукойл" дари 20 000 литра гориво за линейките

 • Вторник, 17 Декември 2019 14:54
  "Лукойл България" дарява 20 000 литра гориво за болници

  Дарението цели да подпомогне усилията на всички медици, които в момента са на първа линия в борбата с епидемията от COVID -19

Оставете коментар