Четвъртък, 09 Юли 2020

Петък, 10 Януари 2020 16:42

Избраха нов управител на ВиК-Перник

Припомняме, че вчера спецпрокуратурата, ДАНС, МВР и КПКОНПИ проведоха претърсвания във ВиК-Перник и областната управа на града, а Витанов бе задържан

ВиК-Перник е с нов управител. На проведеното днес общо събрание на акционерите досегашният  управител Иван Витанов е освободен, а на негово място е избран Борислав Иванов. Той поема дружеството в един труден момент, в условията на воден режим, бедствено положение и изключително тежко финансово и кадрово състояние.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Борислав Иванов е 34-годишен, от Радомир. Работил е във ВиК-Перник, а до март 2018 година е бил началник на Пречиствателната станция за питейни води. Самият той не присъства на днешното събрание. Не присъства и досегашният управител Иван Витанов, чието освобождаване бе обявено публично от заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков още в началото на водната криза.

Припомняме, че вчера спецпрокуратурата, ДАНС, МВР и КПКОНПИ проведоха претърсвания във ВиК-Перник и областната управа на града, а Витанов бе задържан.

След провала през декември миналата година с избора на Илиян Илиев, който отказа да дойде в Перник и остана начело на ВиК Шумен, Витанов продължи да бъде управител на  водното дружество, а за прокурист бе назначен Камен Каменов.

За програма „Хоризонт“ на БНР избраният днес управител Борислав Иванов каза, че дълго се е колебаел дали да приеме, но това е неговата специалност, в това се  чувства силен и се надява да бъде полезен. Едно е сигурно, че дъното е стигнато и по-надолу няма как да се отиде, коментира Иванов.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 10 Януари 2020 16:42
  Спецпрокуратурата с нов шеф

  Христо Динев е новия временен шеф на Специализираната прокуратура, реши прокурорската колегия на ВСС.

 • Петък, 10 Януари 2020 16:42
  Прокуратурата разпространи нови данни по разследването срещу Васил Божков

  „Във връзка с множество запитвания от медии и тиражирането на невярна информация, Специализирана прокуратура заявява, че продължават действията по разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД на ул. „Московска“ № 43 в гр. София по досъдебното производство, по което Васил Божков е привлечен към наказателна отговорност за извършени престъпления против финансовата и данъчната системи.

 • Петък, 10 Януари 2020 16:42
  Пернишки поток излиза от употреба: 27 млн.лв. на вятъра

  Спасителният водопровод за Перник, за който правителството плати 26,5 млн. лв. с ДДС, излиза от употреба. Очаква се съоръжението да спре да се ползва трайно през следващата седмица. Така водопроводът, който се строи месец и половина, влезе в употреба за общо 3 месеца. Водата по тръбата тръгна на 24 март., пише Сега.

Оставете коментар