Събота, 28 Март 2020

Неделя, 16 Февруари 2020 10:10

Важно: в портала на НАП - само с нови версии на операционните системи

От понеделник ползващите операционна система Windows XP и стари версии на браузери няма да имат достъп до портала за електронни услуги 

От понеделник, 17 февруари, всички електронни услуги, предоставяни от НАП, ще бъдат достъпни единствено чрез използването на протокол TLSv1.2., с цел гарантиране сигурността на обменяните данни, съобщиха от НАП. 

Тези, които ползват операционна система Windows XP и стари версии на браузери, няма да имат достъп до портала за електронни услуги на Агенцията. 

Клиентите с операционна система Windows 7, чиято поддръжка от производителя изтече на 14 януари тази година, ще продължат да ползват портала за електронни услуги, но Агенцията не може да гарантира в кой момент порталът вече няма да бъде достъпен поради спиране на актуализациите на софтуера от ''Майкрософт''. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

От утре, за да могат хората и фирмите да ползват със сигурност електронните услуги на НАП, ще е нужно да ползват софтуер на ниво поне Windows 8 или 8.1 (с преустановена стандартна поддръжка на 9 януари 2018 г. с налична разширена поддръжка до 10 януари 2023 г.); Windows 10 (32bit и 64bit), Linux (32bit и 64bit) или OSX (64bit).

Ползването на електронните услуги на НАП ще може да става с браузери Internet Explorer/Edge, Google Chrome или Mozilla Firefox в актуални версии, поддържащи TLS 1.2 и Java, версия 8.х.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар