Сряда, 03 Юни 2020

Неделя, 16 Февруари 2020 14:36

Роене в дясното: Зеленогорски с нова партия

Той напусна ДБГ в знак на протест срещу подкрепата на партията на левия кандидат за кмет на София Мая Манолова

Бившият заместник-председател на „Движение България на гражданите“ Найден Зеленогорски оповести началото на нова дясна партия с името „Достойнството на един народ“ (ДЕН). Новият политически проект няма да има за цел допълнително да разцепи дясното политическо пространство, а да гради мостове за неговото обединение, подчерта Найден Зеленогорски.

„За да създадем една силна демократична общност, която да разбие статуквото в парламента. В парламента всички са заедно - няма власт, няма опозиция. Баницата е една. Те си я делят. България има нужда една мощна извънпарламентарна опозиция да разбие статуквото, да хвърлим голям камък в блатото и след следващите парламентарни избори България да тръгне по пътя на истинската демокрация", коментира той пред БНР.

От новия политически проект предлагат ротационно лидерство в бъдещ общ десен проект, за да има реално обединение в дясно: „Не можем да обясним на хората в България: „Ние не можем да се съберем, защото не можем да се разберем кой ще води бащина дружина“. Ние не искаме да водим бащина дружина, ние искаме десницата и демократичната общност да е заедно, да е ясно кой лидерства в момента и да работим за промяна в България“, подчерта Найден Зеленогорски.

Основната цел на новия десен политически проект е постигането на достоен живот на хората в България чрез върховенство на закона и спазване на човешките права и свободи.  В учредителната декларация на политическата партия се настоява за промени в Конституцията за въвеждане на второ ниво на местно самоуправление  с финансова децентрализация  и с пряк избор на регионален управител и регионални съвети. От партията са за премахване на  партийните квоти във Висшия съдебен съвет, за въвеждане на машинно, електронно гласуване  и гласуване по пощата, както и активна регистрация на избирателите за участие в изборите.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Учредителното събрание на партията "Достойнството на един народ" се очаква да проведе в София в края на април или началото на май. Партия „Демократична България“ е сред потенциалните партньори в бъдещ общ проект, посочи Зеленогорски.

Той напусна "Движение България на гражданите" в знак на протест срещу подкрепата на партията на левия кандидат за кмет на София Мая Манолова.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар