Неделя, 20 Септември 2020

Сряда, 19 Февруари 2020 09:44

БСП поискаха изслушване на министър Петя Аврамова за тол системата и електронните винетки

Снощи жители на Нови Искър се вдигнаха на протест заради винетките, след като се оказа, че основни трасета в София са платени

БСП поискаха изслушване на министър Петя Аврамова за тол системата и електронните винетки. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ и член на Изпълнителното бюро на БСП Манол Генов в процедура в началото на пленарното заседание, предаде ИА „Фокус“. Манол Генов обърна внимание, че общественото напрежение по темата расте.

„От няколко дни в нашата държава по републиканката пътна мрежа действа контрола върху електронните винетки и тол системата. За съжаление от година и нещо има тържествени обещания от страна на премиера, от страна на министър Аврамова, че софиянци, които ползват тази мрежа и живеят около София, а това са десетки хиляди хора, на които личният лекар им е в София, на които детската градина на детето е в София, те работят в София. Те са притеснени, защото от няколко дни не е ясно дали ги глобяват или не“, допълни Генов.

От своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че ще се свърже с Петя Аврамова да даде необходимата информация.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Снощи информацията, че винетки ще трябва и за Северната скоростна тангента изкара десетки жители на Нови Искър на протест.  Основни трасета в София неочаквано се оказаха платени.

Винетката за отделни отсечки край София дълго време беше под въпрос. Преди година обаче премиерът нареди да не се плаща за участъка, който води до населени места в столичната община. От столичната община твърдят, че винетка не е нужна, защото с АПИ си стиснали ръцете за поддръжката на републиканските пътища, които водят до населено място.

От фирма BG TOLL заявиха, че тепърва ще се договаря как проблемът да бъде решен. А дотогава шофьорите ще бъдат снимани и глобявани. Затова жителите на близките до София населени заплашиха с нови протести и блокиране на пътища.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар